Trouwambtenaar onthult details over Kate en Williams geheime bezoek aan Frankrijk

Afgelopen weekend wisten prins William en hertogin Kate onopgemerkt naar Frankrijk te vertrekken voor de bruiloft van James Middleton.

Lees ook

Bij de bruiloft van prins William en Kate Middleton keek heel de wereld mee, bij de bruiloft van Pippa Middleton en James Matthews lagen er tig fotografen in de bosjes, maar de bruiloft van James Middleton en Alizée Thevenet bleef bijzonder goed geheim.

Franse bruiloft

Afgelopen weekend trouwde de jongere broer van Kate met de liefde van zijn leven in het Franse dorpje Bormes-les-Mimosas. Achteraf deelde James een selfie met zijn vrouw, maar veel meer dan dat kregen we niet te zien.

Geheim bezoek

Maar iemand die kan bevestigen dat ook prins William en hertogin Kate van de partij waren, is de trouwambtenaar van James en Alizée, tevens burgemeester van Bormes-les-Mimosas. Monsieur le maire François Azzizi deelt een paar details over het bezoek dat van tevoren volledig geheim moest blijven.

“Het was een erg mooie en erg familiale ceremonie. Er waren zo'n vijftig gasten, onder wie Pippa. Prins William en Kate waren er ook, maar ze wilden het bruidspaar niet overschaduwen.”

“James Middleton is een sympathieke jongen. Ze zijn in Bormes getrouwd omdat de familie van Alizée hier onlangs een huis heeft gekocht, en ik had dus de eer om hun trouwambtenaar te zijn. Alles is in het grootste geheim georganiseerd. Ze zijn per vliegtuig gearriveerd. Er was een ordedienst en wij moesten ook onze beveiliging versterken. Het bruidspaar was erg tevreden. Ze hebben foto's kunnen maken voor het stadshuis en hun twee honden, waardoor ze elkaar hebben leren kennen, waren er ook bij. Vervolgens zijn ze naar een privélocatie gegaan om het te vieren.”

Beige en groen

Als je hier bent voor de royal fashion, helaas: de burgemeester geeft geen uitgebreide beschrijving van Kate's outfitkeuzes. Maar een kleine indruk krijgen we wel. “Prins William verscheen niet in uniform, hij droeg een pak in beige en gebroken wit. De hertogin droeg een lange jurk, heel lichtgroen van kleur. Ik heb een paar woorden met hen kunnen spreken in mijn steenkolenengels, we hebben het gehad over de charme en het klimaat van Bromes-les-Mimosas, banaliteiten…Het was een heel eenvoudig moment.” Toch hadden we er gráág een foto van gezien!

Lees ook:

De twee 'royal' bruiloften van deze week

Deze 5 royal bruiden schreven modegeschiedenis

De royal bruidstaart van Harry & Meghan? Die bak je nu ook zelf!

Bron: People | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook