Meghan Markle zou déze aandoening kunnen doorgeven aan haar kinderen

Experts denken dat Meghan een erfelijke aandoening heeft.

Lees ook

Sinds een paar maanden bestaat het gezin van de Sussex'jes niet meer uit drie, maar uit vier personen. Prins Harry en Meghan Markle verwelkomden een paar maanden geleden dochtertje Lilibet, het tweede kindje voor het koninklijke stel. En die twee kids, Lilibet en Archie, zouden zomaar eens een speciale eigenschap van hun moeder kunnen erven.

Gewrichten

Meghan zou volgens experts namelijk last hebben van hypermobiliteit. Tijdens haar tweede zwangerschap suggereerden foto's dat Meghan hypermobiele gewrichten heeft. Zo zou haar duim ongewoon naar achter gebogen zijn, toen Meghan over haar baby bump aaide. Enne, hypermobiliteit is een erfelijke aandoening.

Of het een erge aandoening is? Nee, vertelt osteopaat Anisha Joshi aan Hello Magazine. “Mensen met hypermobiliteit kunnen hun ledematen vaak bewegen op een manier die anderen niet kunnen, zoals op de foto waarop Meghans duim ongemakkelijk gebogen lijkt.”

Collageen

“Het betekent dat sommige of alle gewrichten van een persoon een ongewoon groot bewegingsbereik kunnen hebben. Hypermobiliteit is een erfelijke aandoening met als belangrijkste oorzaak genetisch bepaalde veranderingen in collageen, een type eiwit in het lichaam dat in ligamenten wordt aangetroffen om ze te ondersteunen. Te weinig collageen in het lichaam kan de gewrichten los en rekbaar maken”, legt Joshi uit.

Het is mogelijk dat Meghan de aandoening aan Lilibet en Archie doorgeeft. Mocht dat zo zijn, dan is dat niet heel erg. “Veel mensen met hypermobiliteit ervaren geen pijn, en krachttraining is geweldig om symptomen op afstand te houden – zoals gewrichten die eruit springen of uit de kom gaan”, legt de osteopaat uit. Mochten Archie en Lilibet deze aandoening erven, zal dat waarschijnlijk niet van invloed zijn op het dagelijks leven van de twee. Het is echter niet duidelijk of Meghan écht last heeft van hypermobiliteit.

Bron: Hello magazine | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook