Wat zal Koningin Máxima dit jaar tijdens Prinsjesdag dragen?

In spanning kijken we uit naar het moment dat HM uit de auto stapt.

Wordt het een gouwe ouwe? Een nieuw exemplaar van Natan? Of gooit Hare Majesteit er weer een kleurspoeling tegenaan?

Zeg je derde dinsdag in september, dan zeggen wij: Prinsjesdag!

De koningin loopt de laatste tijd regelmatig in outfits waar we haar al vaker in hebben gezien. Of we kunnen een knaller van een japon tijdens Prinsjesdag verwachten, of dit is het startsein dat de rest van 2021 een zuinig jaar wordt qua Royal Fashion. Zou dan deze jurk in het blush (ze droeg 'm in 2010) een kanshebber zijn?

© Koninklijk Huis

Of deze prachtige jurk? Maxima droeg deze jurk tijdens het bezoek van de Argentijnse president in 2017. Wellicht qua schouders wat te fris voor morgen, maar een capeje is zo gemaakt?!

© RVD, Koninklijk Huis

Of zal HM gekozen hebben voor dit exemplaar van Jan Taminiau? Want tja, je bent een Oranje of je bent 't niet.

© Jan Taminiau

Of zou onderstaande Natan een mogelijkheid zijn?

Dan wel een knaller als deze van Ronald van der Kemp? Een ding is zeker: we zitten op het puntje van onze stoel voor morgen!

© RVDK

Over morgen:

De activiteiten bij de viering van Prinsjesdag 2021 zijn, evenals vorig jaar, aangepast als gevolg van de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De Verenigde Vergadering vindt ook dit jaar plaats in de Grote Kerk in Den Haag. Het militair ceremonieel bij de Grote Kerk is sterk beperkt. De balkonscène bij Paleis Noordeinde vervalt.

De gebruikelijke rijtoer van koning Willem-Alexander, koningin Máxima, prins Constantijn en prinses Laurentien gaat ook dit jaar niet door. Het Koninklijk gezelschap komt per auto aan bij de Grote Kerk om 13.20 uur. Nog steeds niet terug naar het 'oude', hopen we dat de japon van de koningin wat meer glamour geeft aan deze sombere dag morgen…

Beeld: BrunoPress (openingsbeeld)

Laatste nieuws