Oh? ‘Bridgerton’ heeft een verrassende connectie met prinses Diana

"Wat een groot compliment."

Lees ook

Landhuizen, koetsjes en diepe kniksjes: de makers van kostuumdrama-hit Bridgerton hebben zich laten inspireren door de échte Britse adel. En daarbij ook door de familie Spencer.

Diana’s ouderlijk huis

De hype ligt alweer een paar maanden achter ons, maar ook nu nog ontdekken we verrassende feitjes over de Netflix-serie. Zo komen we er nu pas achter (net als Charles Spencer, de broer van prinses Diana) dat het huis van de Bridgerton broers en zussen in de show gebaseerd is op het ouderlijk huis van Lady Di, Althorp House.

Een van de makers van de serie, Chris van Dusen, liet op Twitter weten geïnspireerd te zijn door een bezoek aan Althorp House. “Het interieur van Bridgerton House is geïnspireerd op mijn bezoek aan Althorp toen ik de serie aan het ontwikkelen was. Elegantie. Weelde. En die trap!” Hierboven de trappen van het Bridgerton House, hieronder die van Althorp (met rechtsboven een portret van prinses Diana).

Groot compliment

“Ik lees dit net, wat een groot compliment aan de familieleden die mij voorgingen, die van Althorp House gemaakt hebben wat het tot op de dag van vandaag is”, reageert Charles, Earl of Spencer, de broer van wijlen prinses Diana.

Royal fans

Dat Bridgerton ook onder de royals enorm geliefd is, heeft Sarah Ferguson, hertogin van York, inmiddels wel duidelijk gemaakt. “Ik vond Bridgerton zo geweldig dat ik het twee keer heb gekeken, vrijwillig. Ik ben erdoor geobsedeerd.”

Nu heeft de hertogin slash schrijfster er ook haar zinnen op gezet dat Shondaland, het productiebedrijf van de serie, haar eigen nieuwe roman verfilmd. Net als prins Harry en hertogin Meghan zou hertogin Sarah een dealtje met Netflix wel zien zitten – al eerder bood ze ook haar hulp en advies aan aan de makers van The Crown (maar daar werd vriendelijk voor bedankt). Antwoord is er nog niet, maar Sarah verheugt zich er al op om in het tweede seizoen van Bridgerton in ieder geval een bekend paleisje te zien. “Ik heb gehoord dat ze de komende seizoenen opnemen in Sunninghill Park, mijn oude huis.” Feest der herkenning!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook