‘Prins George krijgt huis dat eigenlijk voor prins Harry bestemd was’

Prins Charles is niet meer van plan om Harry een huis te geven.

Lees ook

Prins Charles had in eerste instantie gepland dat hij zijn Clarence House in Londen aan prins Harry en hertogin Meghan zou geven, maar die plannen zijn – sinds de Sussex'jes uit het koningshuis zijn gestapt – drastisch veranderd. Wie het huis waarschijnlijk wel krijgt? Prins George. Ja ja, de 8-jarige prins is nu al een eigen stulpje beloofd.

Residenties

Meghan en Harry besloten in 2020 om uit de koninklijke familie te stappen en naar de Verenigde Staten te verhuizen. Ze hebben nog altijd een eigen huis, Frogmore Cottage, in Windsor, maar lopen de deur er niet bepaald plat. Daarom heeft prins Charles besloten dat zijn aanbod om hen zijn huis te geven 'niet langer op tafel ligt' wanneer hij koning wordt en naar Buckingham Palace verhuist.

Er wordt al langere tijd gespeculeerd dat Charles van plan is om de koninklijke familie grondig te hervormen wanneer hij de troon bestijgt – en dat zou gevolgen kunnen hebben voor de koninklijke residenties. Zelf is hij namelijk van plan om in een 'appartement boven de winkel van Buckingham Palace' te gaan wonen. Dan kan de rest van het gigantische paleis opengesteld worden voor het publiek. Highgrove wil Charles aanhouden als zijn familiehuis. Maar wat gaat er dan gebeuren met zijn geliefde Clarence House?

Kleinkinderen

Volgens Mail On Sunday, zal het huis waarschijnlijk worden bewaard voor prins George, prinses Charlotte of prins Louis. En met prins George die als eerste de volwassen leeftijd bereikt (het duurt nog tien jaar, maar goed) gooit hij de hoogste ogen om de volgende bewoner van het statige pand te worden. Prins William en Kate Middleton zouden juist van plan zijn om te verhuizen van Kensington Palace naar Windsor Castle. Jep, een flinke volksverhuizing dus binnen de Britse koninklijke familie.

Prins Charles

En Harry's Frogmore Cottage? Dat is dus altijd nog het pied à terre van de hertog en hertogin van Sussex voor wanneer ze Engeland bezoeken, maar het wordt momenteel bewoond door prinses Eugenie, Jack Brooksbank en hun baby August. Echt een eigen stek aan deze kant van de plas hebben Harry en Meghan dus niet meer.

Bron: Mirror | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook