Look of the weekend: koningin Letizia en prinses Sofia schitteren in het lang, prinses Leonor is de echte ster

Prinses Leonor werkt hard door tijdens haar herfstvakantie. Maar in stijl, dat wel!

Lees ook

Naast de koninklijke bruiloft van prins Philippos en prinses Nina waren er nog 'n paar royals die het afgelopen weekend onze aandacht hadden. De Spaanse koningin Letizia, prinses Leonor en prinses Sofia hebben een paar drukke maar glamourous dagen achter de rug.

Prinses Leonor: terug van heel eventjes weggeweest

Prinses Leonor is terug uit Wales en dat mogen we weten! Het schoolgenootje van prinses Alexia heeft nu herfstvakantie, maar vloog al iets eerder terug naar Spanje om haar koninklijke verplichtingen te vervullen. De Spaanse kroonprinses is namelijk erevoorzitter van de prestigieuze Prinses van Asturië-prijs en moest natuurlijk bij de feestelijke uitreiking zijn. We zagen donderdagavond dat ze weer herenigd was met haar familie, maar veel family time heeft ze tijdens deze tijdelijke terugkeer niet. Ook op vrijdag en zaterdag lieten de Spaanse royals zich in het openbaar zien.

Van baljurk tot bergschoenen

En daarbij maakten de koningin en de prinsessen duidelijk dat ze van alle (mode)markten thuis zijn. Vrijdagavond was het tijd voor glamour: Letizia in een heuse baljurk, prinses Sofia als ballerina in het lang en prinses Leonor juist in een glimmende mini-jurk.

Hoewel we enorm genieten van Letizia's en Sofia's outfit, is het toch echt prinses Leonor die de show steelt. Terwijl de klasgenootjes op haar Britse kostschool net de vakantie in luiden, staat de Spaanse kroonprinses alweer te speechen in haar thuisland. Wat een plichtsbesef! In tegenstelling tot onze kroonprinses moet Leonor al heel regelmatig spreken in het openbaar, en dat doet de 15-jarige scholiere schijnbaar zonder greintje nervositeit.

Beeld: Pro Shots

En dat na een drukke dag en een snelle outfitwissel, want eerder die dag stonden de vier royals nog in een heel ander japonnetje toe te kijken hoe de medailles voor de prijsuitreiking werden aangeleverd.

Beeld: BrunoPress

Zaterdag werden de jurkjes omgeruild voor broeken en stevige stappers, zodat Felipe, Letizia, Leonor en Sofia een bezoek konden brengen aan het bergdorpje dat zojuist was verkozen tot het 'beste dorp van de regio Asturië.'

Beeld: BrunoPress

Ondanks de idyllische omgeving wordt het geen ontspannen herfstvakantie voor Leonor, want opnieuw moest het mondkapje af om een speech te geven in het dorp. Hoewel Leonor heeft gekozen voor een anonieme school in Wales, waar iedereen gelijk is, in thuisland Spanje is ze nog altijd de kroonprinses. En eentje die haar minder populaire ouders maar wat graag naar voren schuiven als de glanzende toekomst van de monarchie.

Beeld: BrunoPress

En dan is het nu tijd voor vakantie! Aanstaande zondag viert de prinses haar zestiende verjaardag, daarna vliegt ze weer terug naar Wales. Of krijgen we nog meer van prinses Leonor te zien voordat het schoolleven weer aanvangt?

Beeld: BrunoPress, Pro Shots

Laatste nieuws

Zie ook