Zo reageerde de Queen op de breuk van William en Kate

Queen Elizabeth was op zijn zachtst gezegd niet blij met de relatiekeuze van William.

Lees ook

De Cambridge'jes zijn het toonbeeld van een happy family. Het is nu dan ook moeilijk voor te stellen dat William en Kate in 2007 nog een streep hadden gezet onder hun relatie. Iets waar grootmoeder Elizabeth naar zeggen niet zo blij mee was.

Liefde op het eerste gezicht

De hertog en hertogin van Cambridge ontmoetten elkaar op St. Andrews, waar ze allebei studeerden. Volgens prins William sloegen de vonken meteen over. “Toen ik Kate voor het eerst ontmoette, wist ik dat ze heel speciaal was”, vertelde hij later over de prachtige brunette. De twee sloegen aan het daten en alles leek ontzettend goed te gaan – naast een korte break tijdens hun examens, dan. Ze gingen op safari in Kenia, maakten samen de pistes onveilig en Kate was zelfs uitgenodigd om met de in-laws te lunchen tijdens de traditionele kerstlunch van de royals. Daarmee was ze de eerste royal vriendin die hiervoor was uitgenodigd.

Relatiebreuk

De wereld was dan ook in shock toen William en Kate in 2007 bekendmaakten uit elkaar te gaan. Al snel draaide de geruchtenmolen overuren. Zo zou Kate klaar zijn om te settelen, terwijl de prins nog te gehecht was aan zijn vrijheid en zou hij alles uit zijn jonge jaren willen halen.

Volgens royalty-expert Katie Nicholl sprak William met zijn vader prins Charles en grootmoeder koningin Elizabeth over zijn relatiestruggles. “William twijfelde over zijn relatie en sprak met zijn vader en zijn grootmoeder over zijn toekomst met Kate. Beiden adviseerden ze hem om geen overhaaste beslissingen te nemen”, vertelt de royalty-kenner. Dat William toch een streep zette onder zijn relatie met Kate, viel dan ook rauw op het dak van de Queen. Naar zeggen zou ze dan ook erg teleurgesteld zijn geweest.

Verloving

Een paar weken na de relatiebreuk besefte William dat hij een enorme fout had begaan en hij deed er dan ook alles aan om Kate weer terug te krijgen. In juni 2007 besloten de twee het weer samen te proberen. En met succes, want het schijnt dat ze tijdens een romantische getaway naar de Seychellen een geheim pact hebben gemaakt om te trouwen. Will en Kate hielden hun geheime trouwplannen flink wat jaartjes geheim. Pas op 16 november 2010 maakten ze hun langverwachte verloving bekend en the rest is history.

Bron: Marie Claire UK | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook