Paleis reageert op ‘geheime boodschap’ in broche Queen Elizabeth

Bij haar meest recente verschijning droeg de Queen volgens kenners een heel betekenisvolle broche.

Lees ook

Ze kon niet ter plekke aanwezig zijn, maar Queen Elizabeth gaf wel een digitale speech bij de klimaattop in Glasgow. De broche die daarbij op haar groene jurk was gespeld, was volgens royalty-watchers een mooi symbool. Al denkt het paleis daar zelf anders over.

Vlinderbroche

Tijdens haar toespraak aan de wereldleiders die de COP26-conferentie in Glasgow bijwonen, droeg Queen Elizabeth een opvallende vlinderbroche. Kenners wisten al snel te vertellen dat het sieraad een cadeautje was dat Elizabeth in 1947 voor haar huwelijk met prins Philip kreeg van de gravin van Onslow. Hij zou symbool staan voor haar liefde voor prins Philip, maar ook voor de 'wedergeboorte' van de Queen.

Prins William, prins Charles, hertogin Kate en hertogin Camilla kijken naar de speech van de Queen tijdens de klimaattop. Beeld: BrunoPress

Andere knipoog

Hoewel royals erom bekend staan te communiceren via hun juwelen, beweert het paleis dat er geen enkele symbolische reden voor de Queen was om de betreffende broche te dragen. “Dit was niet de interpretatie die de Queen voor ogen had”, laat het hof weten aan People.

Maar het is moeilijk om vol te houden dat het vlindersieraad helemaal geen bijzondere betekenis had. Tijdens de speech was naast Queen Elizabeth een foto van wijlen prins Philip te zien, omringd door vlinders. En dat de vlinder symbool zou kunnen staan voor Philips eigen inzet op het gebied van natuurbescherming, ontkent het paleis dan ook niet. “Ik ben er erg trots op dat de leidende rol die mijn echtgenoot speelde bij het aanmoedigen van mensen om onze kwetsbare planeet te beschermen, voortleeft in het werk van onze oudste zoon, Charles, en zijn oudste zoon, William”, liet Queen Elizabeth weten in haar toespraak. “Ik had niet trotser op hen kunnen zijn.”

Oftewel: geen geheime betekenis nodig, de Queen zegt gewoon wat ze bedoelt. En draagt daarbij toevallig een van de 98 (!) broches die ze in haar koninklijke collectie heeft.

Bron: People, 9Honey | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook