Simon Keizer ging in therapie na geboorte dochtertje: ‘Ik had er geen gevoel bij’

'Een zwangerschap lang was me verteld dat mijn leven voor altijd zou veranderen.'

Lees ook

Veel ouders zitten direct op een roze wolk wanneer hun eerste kindje wordt geboren. Simon Keizer was helemaal voorbereid op dit overweldigende gevoel toen zijn dochtertje Kiki vier jaar geleden ter wereld kwam, maar toen het moment daar was voelde hij niets. Op Instagram vertelt de zanger openhartig dat hij in therapie is gegaan om hiermee om te gaan.

Geen explosieve vadergevoelens

Op Instagram deelt Simon een prachtige zwart-wit foto van hem en zijn destijds pasgeboren dochtertje, zo'n vier jaar geleden. De zanger blikt terug op dit moment. “Een zwangerschap lang was me verteld dat mijn leven voor altijd zou veranderen. Dat ik als persoon zou transformeren. En toen het zover was gebeurde er niéts”, vertelt hij openhartig. “Geen explosieve vadergevoelens, geen overstroming van geluk, maar wel veel verbazing. Waarom voelde ik dat allemaal niét? Ik werd bang, en verzweeg dat.”

Simon heeft lang geworsteld met deze gevoelens en durfde het ook niet meteen aan zijn vrouw te vertellen. “Pas na maanden durfde ik Anne Marie te vertellen dat ik 'er geen gevoel bij had'. Ik WIST wel dat deze fase uit mijn leven heel bijzonder was, maar ik VOELDE het niet. En zo ging dat een héle tijd door.”

Therapie

Simon besloot aan de bel te trekken en in therapie te gaan. “Toen ik Anne Marie zo'n twee jaar (!) later gelukzalig en schaterlachend met Kiki over de vloer zag rollen besefte ik weer: wat ik hier zie, heb ik nog nooit gevoeld. Dat was voor mij de trigger om aan de bel te trekken”, gaat hij verder.

“Ik zocht hulp. Bij een geweldige psychologe ging ik een intensief en emotioneel traject in waarin ik heel veel geestelijke rommel heb moeten opruimen. En stukje bij beetje leerde ik weer te voelen. Nog steeds ben ik bezig met die zoektocht, en het is een moeilijke en fijne zoektocht in één. Hulp zoeken is mijn beste beslissing ooit geweest! Tegenwoordig rol ik op zo'n zelfde manier met Kiki over de vloer”, aldus de Volendamse zanger. Over een paar weken wordt baby nummer twee geboren. “Eens kijken hoe ik alles dit keer ga beleven!”, schrijft Simon tot slot.

Bron: Shownieuws, Grazia | Beeld: Brunopress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook