December glam! Prinses Mary schittert met haar kinderen op de rode loper

Mary Christmas!

Lees ook

Holiday season is begonnen in Denemarken! Kroonprinses Mary neemt haar jongste kinderen mee op de rode loper en koningin Margrethe klimt zelf op het podium. En het feest gaat ook in januari nog even door…

De Sneeuwkoningin

Langzaam maar zeker krijgen we iets meer van de jongste Deense royals te zien. Terwijl prins Christian, de oudste zoon van kroonprins Frederik en kroonprinses Mary, op een kostschool verblijft, worden zijn jongere zusjes en broertje op sleeptouw genomen. Deze week bezocht Mary samen met prinses Isabella en royal twins prinses Josephine en prins Vincent een voorstelling van De Sneeuwkoningin. Dé gelegenheid om uit te pakken met leuke avondjaponnetjes, maar door het Deense winterweer kregen we toch vooral warme mantels en paraplus te zien – gelukkig heeft Mary er zo te zien meerdere op zak.

De kunstzinnige koningin

Niet alleen de naam van de voorstelling had een koninklijk tintje, ook het toneelstuk zelf heeft een bijzondere royal connectie. Het decor en de kostuums voor De Sneeuwkoningin zijn namelijk ontworpen door de artistieke koningin Margrethe, die natuurlijk ook bij de voorstelling van de partij was en plaatsnam op het podium naast de Sneeuwkoningin herself.

Beeld: BrunoPress

Het is niet de eerste keer dat de Deense koningin een bijbaantje heeft dat niet in de lijn ligt met haar koninklijke taken. Margrethe is een ervaren schilder en illustrator. Haar tekeningen, gepubliceerd onder het pseudoniem Ingahild Grathmer, werden begin jaren zeventig gebruikt voor Deense vertalingen van ‘The Lord of the Rings’. Daarnaast heeft ze ook kostuums ontworpen voor producties van het Koninklijk Deens Ballet en advertenties voor Deense films en televisieseries. Momenteel werkt ze ook samen met Netflix (nee Harry & Meg, jullie zijn niet de enigen!) aan het decor voor een nieuwe fantasiefilm van Oscarwinnaar Bille August. En dat allemaal met een groot jubileumjaar in het verschiet. Bezige bij!

Volgend jaar (en dan hebben we het eigenlijk al over volgende maand, januari 2022) viert Denemarken niet alleen dat koningin Margrethe vijftig jaar op de troon zit, maar ook dat kroonprinses Mary zelf vijftig kaarsjes uit mag blazen. Twee grote koninklijke feesten dus, en al jarenlang wordt gespeculeerd of dit niet hét moment is waarop Margrethe afstand zal doen van de troon. Geruchten die nog meer aangewakkerd werden toen kroonprins Frederik eerder dit jaar opstapte als lid van het Internationaal Olympisch Committee. Al ontkent de 81-jarige koningin Margrethe zelf dat het tijd is om achter de geraniums te gaan zitten. Haar koninklijke taken zijn nog prima te combineren met haar kunstprojecten, levenslust is er nog genoeg en zolang haar gezondheid het toelaat is er geen haar onder haar tiara die eraan denkt om de troon vaarwel te zeggen.

Bron: Daily Mail, Royal Central | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook