Miss Universe: wat staat Miss Nederland Julia Sinning dit weekend te wachten?

We krijgen alvast een paar backstagebeelden!

Lees ook

Zet 'm op, Julia! Het Miss Universe-weekend is aangebroken, en wij duimen natuurlijk voor Nederlands trots Julia Sinning. Wat staat haar dit spannende weekend van dé grootste missverkiezing ter wereld allemaal te wachten?

Miss Nederland Julia Sinning

Dit weekend krijgen we het te horen: wordt Julia Sinning Miss Universe 2021? De Nederlandse actrice, die ook al de naam Miss Congeniality op haar naam heeft staan, is inmiddels geland in Eilat, Israël, waar de grote competitie wordt gehouden.

Op Instagram laat Julia al weten helemaal klaar te zijn voor de show. ” Het was zo exciting om te repeteren op het podium. Ook had ik mijn koffie hier al op, dus de energie was aanwezig”, schrijft een enthousiaste Julia op Instagram. En wat straalt ze!

Nederlandse sportheldinnen

Voor het zover is, doet Julia eerst nog de Prelimanary Competition en National Costume Show. Toch staat ze backstage al te poppelen voor de National Costume Show. Speciaal voor Miss Universe heeft de Thaise ontwerpster Miss Pearl Couture een speciaal nationaal kostuum gemaakt. Hiermee wil Julia de Nederlandse sportvrouwen eren. Daarom draagt ze de kleuren oranje, de kleur van Nederland, en goud, de kleur van de gouden medailles die de Nederlandse sportvrouwen hebben gewonnen. Hiermee zet ze onder andere vier Nederlandse sportheldinnen in de picture: Lidewij Welten, Sifan Hassan, Lieke Martens en Antoinette de Jong. Wat een mooi gebaar!

De livestream van de Prelimanary Competition en National Costume Show begint op vrijdag 10 december om 18:00 uur (Nederlandse tijd) en is online te streamen, via het YouTube-kanaal van Miss Universe.

76 inspirerende vrouwen

Of de 25-jarige Miss-kandidaat er met de felbegeerde kroon en sjerp vandoor gaat, moet zondag 12 december blijken. De concurrentie in Eilat is groot, want er doen maar liefst 76 inspirerende vrouwen van over de wereld mee. Het belooft dus een groot spektakel te worden. De drie uur durende show zal zondag worden uitgezonden om 8 PM ET (13 december – 01.00 uur Nederlandse tijd) op het Amerikaanse TV-netwerk FOX en het Spaanstalige netwerk Telemundo.

“Natuurlijk hoop ik ver te komen, maar we zien het wel”, vertelde Julia onlangs aan Beau Monde. Wij hebben er in ieder geval alle vertrouwen in!

Beeld: Miss Universe Netherlands, foto: William Rutten

Laatste nieuws

Zie ook