Een kerstdebuut voor prins Louis?

We weten maar weinig over het jongste kind van William & Kate.

Lees ook

Kerstmis nadert met rasse schreden, en dat zou zomaar eens kunnen betekenen dat we wat meer van prins Louis (3) te zien krijgen. De jongste zoon van prins William en Kate Middleton groeide tot nu toe grotendeels op buiten de schijnwerpers, maar er staat hem een royal debuut te wachten!

Sandringham Christmas Walk

Het zou namelijk voor het eerst zo kunnen zijn dat de kleine prins aanwezig is tijdens hét Kerstmis-fotomoment van de Britse royals. Ieder jaar wordt The Royal Family gefotografeerd op eerste kerstdag terwijl ze van landhuis Sandringham, waar ze met zijn allen verblijven, naar hun kerkdienst wandelen, en weer terug.

De Sandringham Christmas Walk in 2019. Beeld: BrunoPress

Prins George en prinses Charlotte, de oudere broer en zus van prins Louis, hebben wel al hun gezicht laten zien tijdens deze beroemde kerstwandeling. Maar voor Louis wordt het dit jaar waarschijnlijk een first. In 2018 en 2019 was het prinsje nog te jong, en in 2020 moest er een streep door de kersttraditie worden gezet vanwege de coronapandemie. Die het openbare leven van prins Louis sowieso behoorlijk beïnvloed heeft…

Buiten de spotlights

Prins George ging al mee op een buitenlandse koninklijke tour toen hij negen maanden oud was, prinses Charlotte was nog geen anderhalf toen ze op het royal vliegtuig stapte om haar ouders te vergezellen bij een buitenlands bezoek. Daarnaast hebben we George en Charlotte jaren kunnen zien bij officiële gelegenheden als Trooping the colour, het verjaardagsspektakel van de Queen. Maar prins Louis? Van hem is het een stuk moeilijker geweest om een glimp op te vangen. De jongste Cambridge-telg werd geboren in april 2018 en werd als baby’tje natuurlijk thuisgehouden tijdens officiële gebeurtenissen. De afgelopen twee jaar hebben we hem ook nauwelijks gezien, omdat het ene na het andere koninklijke evenement moest worden afgezegd. Van George en Charlotte hebben we de eerste karaktereigenschappen gezien, maar prins Louis blijft a royal mystery. Nu maar hopen dat het kerstfeest dit jaar wel door kan gaan!

De rode knop

De kleine Louis groeit niet op met als piepjonge prins wuiven naar het publiek, maar met het verstoren van de videogesprekken van zijn ouders. Als de Cambridge’jes plotseling ophangen tijdens een Zoom-call, kan dat volgens William héél goed aan zijn jongste zoon liggen: “Op de een of andere manier ziet hij de rode knop en wil hij altijd op de rode knop drukken.”

Een maar al te herkenbaar scenario voor iedereen die thuiswerkt met een 3-jarige om zich heen!

Bron: Marie Claire UK | Beeld: BrunoPress, Duke and Duchess of Cambridge

Laatste nieuws

Zie ook