Verloofd! België krijgt royal wedding

2022 wordt het jaar van prinses Maria Laura!

Dat moet een leuke aankondiging tijdens het koninklijk kerstdiner zijn geweest: prinses Maria Laura van België maakt bekend dat ze gaat trouwen!

Prinses Maria Laura verloofd

Een heugelijk nieuwtje dat we goed kunnen gebruiken, nu het aanbod koninklijke bruiloften schaars is. Prinses Maria Laura, de oudste dochter van de Belgische prinses Astrid (op de foto hierboven) en prins Lorenz, heeft zich verloofd met haar Franse amoureux. Het paleis deelt het vrolijke nieuws op Derde Kerstdag met een vrolijke foto van het stel.

William Isvy

Dat de 33-jarige prinses, een nichtje van koning Filip, een fonkelende verlovingsring om haar vinger heeft gekregen, hadden we niet kunnen voorspellen. Het was namelijk niet bekend bij het grote publiek dat ze al jarenlang een relatie heeft met William Isvy.

Maar wie is die toekomstige schoonzoon van prinses Astrid? Volgens de Belgische media is de Frans-Britse William Isvy geboren in Parijs, maar opgegroeid in Londen, waar hij nog altijd woont en nu in de financiële sector werkt. Ook prinses Maria Laura woont in de Britse hoofdstad. Hun royal wedding zullen de verloofden daarentegen wel in Brussel vieren en staat voor de tweede helft van 2022 op de planning. We hebben er zin in!

Royal wedding

Prins Amedeo en Elisabetta Rosboch von Wolkenstein. Beeld: BrunoPress

Prinses Maria Laura is niet de eerste Belgische royal van haar generatie die in het huwelijksbootje stapt. In 2014 trouwde haar broer, prins Amedeo van België, aartshertog van Oostenrijk, in Rome met de Italiaanse journaliste Elisabetta Rosboch von Wolkenstein – een sprookjesachtige naam bij een sprookjesachtige bruiloft inclusief Valentino-japon en tiara van koningin Paola. Amedeo en Elisabetta hebben samen inmiddels twee kinderen, Anne Astrid en Maximilian.

Bron: Het Nieuwsblad, Monarchie.be | Beeld: Ⓒ Andrew Ferraro via Belgian Royal Palace, BrunoPress

Laatste nieuws