Prinses Charlene over het opvoeden van haar tweeling (terugblik)

Je ziet het voor je: prinses de trap af, het paleis uit en zoeken in de bosjes naar een plastic pop.

Voor de lange afwezigheid van Charlene was het altijd een gezellige boel in het paleis. De prinses van Monaco gaf eerder een openhartig interview over haar gezinsleven aan het Franse Point de Vue, waaruit bleek dat ze haar handen vol had aan het speelgoed van haar tweeling.

“Gabriella springt zelfs op zaterdag enthousiast uit bed en is dan helemaal teleurgesteld dat er die dag geen school is,” aldus Charlene die haar huiselijk leven in 2019 omschreef als “luidruchtig, met roffelende kindervoetjes en het geblaf van de honden.”

Prins Jacques en prinses Gabriella zijn inmiddels zeven jaar oud en vaak op pad met hun vader, maar de twee zijn altijd echte energiekelingen geweest.

“Zoals veel kinderen kunnen ze soms nogal abrupt zijn, zelfs een beetje ruw in het contact, maar ze steunen elkaar onvoorwaardelijk”, vertelt Charlene over haar tweeling aan het Franse blad. “Als alles goed gaat, kan niets en niemand hen stoppen.” Dat zorgt ervoor dat op de kinderen passen “vaak heel vermoeiend” maar ook “heel stimulerend is.”

Soms sneuvelt er ook een stuk speelgoed in het paleis, liet Charlene weten: “Ik sta regelmatig op superhelden, maar ik probeer zoveel mogelijk te repareren, terug te vinden wat de honden hebben verstopt of Superman te zoeken die over de rand van het balkon is gegooid ‘om te zien of hij kan vliegen’,” zegt ze. “Het is ook soms nodig speeltjes weer in elkaar te zetten, wat soms even tijd kost en vaak goed is voor wat tranen van ongeduld.”

“Als ik alleen met hen ben, dan maken de kinderen ruzie over wie bij mama mag slapen. Ze klimmen graag in ons bed, dan liggen we er opeens krapjes bij. En dan hebben we onze honden nog niet meegeteld!”

In het paleis gaat het er net zo toe als in het gemiddelde gezin met jonge kinderen, kunnen we wel stellen: “Ik denk dat alle moeders, net als ik, wel eens de gevolgen meemaken van te veel snoep voor de kinderen, de overdosis suiker en de opwinding die dat oplevert.”

We hopen van harte dat 2022 het jaar wordt waarin prinses Charlene weer met haar tweeling herenigd kan worden (en dat ondertussen de tantes gewoon de Supermannen uit de bosjes vissen).

Bron: Point de Vue, Tatler | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws