Kate Middleton: veertig, verfijnd en vol vertrouwen

Happy birthday, Your Royal Highness!

Lees ook

Happy birthday, Your Royal Highness! Kate Middleton, de hertogin van Cambridge, viert vandaag haar veertigste verjaardag en zit volgens insiders beter in haar vel dan ooit. Hoe een introverte studente een zelfverzekerde, professionele en stijlvolle veertiger en future queen werd.

Flourishing at forty

“Kate is flourishing, helemaal opgebloeid”, vertelt een bekende van de hertogin aan PEOPLE. Ruim tien jaar geleden was La Middleton de ietwat schuchtere vriendin van prins William, die ‘Waity Katy’ werd genoemd omdat een huwelijksaanzoek zo lang uitbleef. Maar die sprookjesbruiloft kwam tóch nog, en sindsdien heeft Kate langzaam maar zeker haar plek binnen The Firm gevonden.

Vooral het laatste jaar oogstte de hertogin van Cambridge veel lof met de manier waarop ze haar steeds grotere rol binnen de koninklijke familie vervult, het moederschap aanpakt, benaderbaar blijft en tegelijkertijd zichzelf als een glamourous prinses weet neer te zetten.

Beeld: BrunoPress

Groeiend zelfvertrouwen

In de spotlights staan was nooit de droom van Kate en gedurende haar eerste jaren als royal moest ze daar behoorlijk aan wennen. Ze richtte zich vooral op haar gezin en het ondersteunen van de taken van prins William, maar daar komt nu verandering in.

“Ze is niet iemand die zichzelf laat zien, ze is geen extrovert persoon. Maar ze weet dat het moet om een positieve bijdrage te leveren en dat er momenten zijn waarop je je moet uitspreken over de dingen waar je in gelooft. Ze werkt er erg hard aan om ervoor te zorgen dat wat ze zegt ook echt haar woorden zijn”, vertelt een bekende aan Hello!. “Als je haar hoort spreken, zegt ze ook echt waar ze voor staat. What you see is what you get.”

Vooral nu de kinderen wat ouder zijn, wijdt Kate meer tijd aan haar royal taken. “Ze heeft steeds meer vertrouwen. Ze groeit echt in haar rol.”

Beeld: BrunoPress

Toekomstige koningin

En wat voor een rol. Naar verwachting wordt Kate Middleton later Koningin-GemalinDat betekent een nóg grotere voorbeeldfunctie en een nog veel vollere agenda. Maar na tien jaar royal training kan ze dat zeker aan, vertelt een familievriend aan PEOPLE. “Ze is er klaar voor om deze plaats in te nemen en is perfect voor deze baan.”

Beeld: BrunoPress

Upping the fashion game

Bij meer naar de voorgrond treden hoort ook: meer uitpakken op het gebied van mode. Afgelopen jaar zagen we Kate in haar meest glamoureuze outfit tot nu toe ↓, een duidelijk teken van haar schitterende nieuwe rol. Tegelijkertijd blies ze oude kledingstukken nieuw leven in door ze opnieuw te dragen, als goed koninklijk voorbeeld van ‘zuinigheid’, duurzaamheid én tijdloze stijl.

Beeld: BrunoPress

Fabulously veertig

Afgelopen december kroop Kate zelf achter de piano, tijdens een door haar georganiseerd liefdadigheidsconcert, waarbij ze ook nog ’n indrukwekkende toespraak gaf. Een duidelijk teken dat we niet meer met de verlegen, onopvallende Duchess te maken hebben die voortdurend werd vergeleken met de vrouwen die haar voorgingen, maar met een royal lady in haar eigen recht.

Veertig staat je prachtig, Kate. Happy birthday!

Bron: PEOPLE, Vanity Fair, Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook