Chantal Janzen spreekt zich uit over The Voice: ‘Schandalig, verdrietig en frustrerend’

'Nu die doofpot omgooien en de waarheid op tafel.'

Zaterdag kwam aan het licht dat meerdere medewerkers van The Voice zich schuldig gemaakt zouden hebben aan seksueel grensoverschrijdend gedrag. Presentatrice Chantal Janzen spreekt zich in haar Instagram Stories uit tegen de mensen die wél van de praktijken afwisten, maar nu toch geschrokken reageren.

In de doofpot

“Aan de partijen en aan de mensen die blijkbaar al zo’n tien jaar lang van de misselijkmakende praktijken bij The Voice afwisten, ze verzwegen en in de doofpot stopten, maar nu reageren in de pers met ‘we zijn enorm geschrokken’: laat deze woorden aub over voor de slachtoffers”, schrijft de presentatrice zondagochtend in haar Instagram Stories, een dag nadat meerdere medewerkers van The Voice zijn beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Wél zuiver

De presentatrice van het talentenprogramma wil benadrukken dat er veel mensen wel op goede wijze ‘snoeihard’ meewerken aan The Voice. “Ja, ik presenteer dit pas twee jaar en lees net in de pers dat ik er daarom ‘nog niet echt iets over kan zeggen’: Nee, het blijkt nu wel dat ik inderdaad heel veel weet over dit programma. Maar twee jaar is lang genoeg om te weten dat er ook heel veel mensen, het merendeel, zijn die er WEL zuiver en snoeihard aan meewerken. Die hart voor dit programma hebben gehad en nog steeds hebben”, vervolgt ze op Instagram. “En het werk van deze grote groep mensen, leiding, opdrachtgevers, kandidaten en medewerkers, wordt nu verpest door de acties en het geheimhouden van een kleinere groep mensen door de jaren heen.”

Frustrerend

Chantal Janzen vindt het onvoorstelbaar dat mensen die wel van het grensoverschrijdend gedrag afwisten, nu toch geschrokken reageren. “Schandalig, verdrietig en frustrerend is het. Nu die doofpot omgooien en de waarheid op tafel. De slachtoffers en hun familie, en dan komt er heel lang niks, en daarna komen ergens pas alle medewerkers en gedupeerden, DIE zijn pas enorm geschrokken.”

Onderste steen boven

Zaterdagochtend, kort nadat bekend werd gemaakt dat The Voice vanwege de aantijgingen wordt stilgelegd, reageerde Chantal ook al op Instagram. “Geschokt over de berichten omtrent The Voice. Sterkte aan alle betrokkenen. Schande voor de hardwerkende mensen aan en in dit programma die hier niets van weten en niets mee te maken hebben. Onderste steen moet boven.”

Bron: Instagram, Grazia | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws