Sieradenhack: Met deze truc bespaart kroonprinses Victoria zichzelf een hoop pijn

Zo zorgt ze ervoor dat ze belangrijke avonden pijnvrij doorkomt.

Het leven van een royal gaat niet over rozen. Je moet je niet alleen te allen tijde keurig gedragen, maar er ook altijd sprankelend uitzien. Vrouwelijke royals dragen vaak de mooiste sieraden, die behoorlijk wat wegen. Gelukkig heeft de Zweedse kroonprinses Victoria een handige manier gevonden waarop ze geen pijn hoeft te lijden.

Kostbaar is niet ook meteen comfortabel

Victoria mag vaak familiesieraden dragen. Sommige daarvan zijn wel honderden jaren oud en enorm kostbaar. Dat is echter geen garantie voor comfort. De oorbellen die ze draagt zijn daar een voorbeeld van: ze wegen vaak behoorlijk wat, omdat ze behangen zijn met kleine diamanten en andere edelstenen. Een royal event duurt waarschijnlijk best lang als je de hele tijd met pijnlijke, rode oren rondloopt… Gelukkig heeft Victoria een handig trucje waar ze gebruik van kan maken.

Vastgehaakt

De oplossing die Victoria voor het oorbellenprobleem heeft is simpel, maar effectief. De Zweedse adelexpert Jenny Alexandersson legt het uit aan het Duitse Adelswelt: “Je maakt de oorbellen vast aan een soort haakje. Dat haakje gaat achter het oor en wordt bovenaan bevestigd. Op die manier draagt het hele oor het gewicht en niet alleen de oorlel”. Heel slim!

oorbellen

Prinses Victoria bij het Nobel Banquet in Stockholm. Beeld: BrunoPress

Op de foto hierboven kun je het haakje bovenaan Victoria’s oor zien. Van een afstandje is het echter helemaal niet te zien en van dichtbij moet je weten dat het er zit. Het lijkt er bij deze oorbellen ook wel op dat de haakjes nodig zijn, gezien de grootte en het aantal edelstenen. De prinses heeft dus een handig trucje om ervoor te zorgen dat ze wel mooie oorbellen kan dragen, maar geen last heeft van “slijtende” oorlellen.

koningin-silvia

Koningin Silvia bij het staatsbanket in het koninklijk Paleis. Beeld: BrunoPress

Dat Victoria de haakjestruc niet van een vreemde heeft, zien we hierboven. Haar moeder, koningin Silvia, moet net zulke zware oorbellen dragen en gebruikt de haakjes al jaren. Een echt familiehandigheidje dus!

Tradities en controles

In de Zweedse documentaire Kungliga smycken uit 2020 gaf prinses Victoria al eens een inkijkje in haar sieradenkist. De familiesieraden zijn enorm belangrijk voor haar, zo vertelt ze. Dat blijkt uit haar ritueel na officiële gelegenheden: “Ik heb de gewoonte om altijd de sieraden te controleren om te zien of er niets is gevallen – hoe laat ik ook thuiskom.”

Daarnaast vertelt ze dat ze niet vrijuit mag kiezen welke sieraden ze naar bepaalde gelegenheden wil dragen. De reden daarvoor? “Omdat er een traditie is van wie wat draagt – en wanneer. Er zijn tiara’s alleen voor mama die niet voor mij zijn. Dat zijn enkele van de grotere, meer koninklijke”. In de toekomst, als Victoria zelf koningin van Zweden is, zal ze die juwelen waarschijnlijk wél mogen dragen. Gelukkig is ze op het gebied van zware oorbellen al goed voorbereid!

Bron: Adelswelt | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws