Na uitgelekte foto’s: scheiding bij de Spaanse royals

Infanta Cristina zet een punt achter haar huwelijk.

Lees ook

Spanjes ‘gouden koppel’ had door schaamte en schande al haar glans verloren, maar ook de liefde heeft geen standgehouden. Prinses Cristina van Spanje en Iñaki Urdangarin gaan scheiden, kort nadat de pers foto’s publiceerde van een ‘nieuwe liefde.’

Kort statement

Infanta Cristina, het zusje van koning Felipe van Spanje, heeft laten weten dat ze gescheiden is van haar echtgenoot Iñaki Urdangarin. Een paar dagen geleden verschenen er foto’s in de Spaanse media waarop Iñaki hand in hand te zien was met een andere vrouw.

“Wij hebben gezamenlijk besloten om te scheiden. Onze toewijding aan onze kinderen blijft hetzelfde. Aangezien dit een privékwestie is, vragen we om respect voor iedereen die hierbij betrokken is”, luidt het statement volgens Royal Central. Getekend: Cristina de Borbon en Iñaki Urdangarin.

Van gouden koppel tot Spaans schandaal

Prinses Cristina en Iñaki gaven elkaar in 1997 het jawoord en kregen de titels ‘Hertog en Hertogin van Palma de Mallorca’. De jaren daarna werden ze gezien als het ‘gouden koppel’ van de Spaanse koninklijke familie. Samen kregen ze vier kinderen: Juan (1999), Pablo (2000), Miguel (2002) en Irene (2005).

Het koppel in 2004. Beeld: BrunoPress, Bernard Ruebsamen.

Vijftien jaar later was het tij behoorlijk gekeerd. Iñaki Urdangarin bleek betrokken te zijn bij corruptie en het wegsluizen van publiek geld. Hij moest zijn titel inleveren, al zijn koninklijke taken neerleggen, en uiteindelijk bijna zes jaar de gevangenis in. Ook Cristina stond terecht voor fraude en moest al haar werkzaamheden voor de royal family stoppen.

Cristina en Iñaki verlaten de rechtszaal, 2016. Beeld: BrunoPress

Iñaki Urdangarin moet zich momenteel nog één maal per week in de gevangenis melden. Vorige week woensdag werd hij met een andere vrouw gespot. Toen die foto in de pers verscheen, zei hij dat de familie dit ‘zoals altijd kalm en samen’ zou bespreken. “Dingen gebeuren en we gaan er op de best mogelijke manier mee om.” Volgens bronnen van Hola! was prinses Cristina niet verrast dat er een andere vrouw in het leven van haar echtgenoot was.

Bron: Royal Central, Daily Mail | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook