Promotie: wordt hertogin Kate kolonel?

Geeft acht, Kate!

Lees ook

Nu prins Andrew zijn militaire titels en beschermheerschappen heeft ingeleverd, is het nog maar de vraag wie deze functies van hem gaat overnemen. Toch lijkt het erop dat de Grenadier Guards al een mogelijke kandidaat in gedachten hebben.

Functies neergelegd

Prins Andrew stond al langere tijd onder druk om zijn koninklijke en militaire titels op te geven vanwege de misbruikrechtszaak waarbij hij betrokken is. Eerder deze maand liet Buckingham Palace via een korte en bondige verklaring weten dat prins Andrew, de hertog van York, afstand doet van zijn militaire titels met de goedkeuring en instemming van de Queen. Ook geeft hij zijn Royal patronages, het koninklijke beschermheerschap van (liefdadigheids)organisaties, terug aan de Queen. De functie bij de Grenadier Guards die Andrew jaren vervulde, komt daarmee ook weer op straat te liggen.

Voordat prins Andrew kolonel van de Grenadier Guards was, was de functie lange tijd verbonden aan prins Philip, die na 42 jaar het stokje overdroeg in 2017. Zo lang als zijn vader heeft Andrew het dus niet volgehouden.

Kate als kolonel?

Welke royal deze functie nu op zich zou kunnen nemen? De Grenadier Guards zouden Kate Middleton een uitstekende kandidaat vinden. “Ze zouden allemaal graag Kate willen zien. We hebben allemaal bewondering voor de manier waarop ze zich heeft aangepast en zich gedraagt, ze lijkt nooit een verkeerde stap te zetten. Alles wat ze op zich heeft genomen, daar zet ze zich echt voor in, en we willen iemand die echt met ons meedenkt”, vertelt een ingewijde aan de Sunday Times.

Mocht de hertogin van Cambridge de functie overnemen en zich voegen bij de Grenadier Guards, dan zou ze de tweede vrouwelijke kolonel ooit worden in de geschiedenis van het regiment. Toch lijkt het er niet op dat Kate deze rol op zich zal gaan nemen volgens een militaire bron: “De naam van de nieuwe kolonel zou maandag bekend worden gemaakt, en het was niet de hertogin van Cambridge. Dat betekent dat ze er wel over hebben nagedacht.” Aha!

Laatste nieuws

Zie ook