De weekendtips van Beau Monde

Wat valt er dit weekend te beleven, zien, shoppen of te boeken? Beau Monde tipt!

Wat ons betreft is de lente al begonnen! Tijd voor bloemen in huis, zonnige cocktails, vakantie-inspiratie en andere weekendtips die jouw leven een glamour touch geven.

Fleur in je interieur

Voorjaarspracht en -praal haal je in huis met de nieuwe samenwerking tussen bloomon en keramieklabel Motel a Miio: handgemaakte pastelkleurige vazen die perfect aansluiten bij de zorgvuldig samengestelde boeketten. Natuurlijke schoonheid ten top! Extra uniek: van elke set is er maar één verkrijgbaar.

Ik ga op reis/stap en ik neem mee…

Praktisch, duurzaam en vooral mooi: Karolin Van Loon lanceert The Pouch. Dit veelzijdige accessoire van vegan appelleer is te gebruiken als opbergtasje voor je favoriete juwelen, maar ook als stijlvolle clutch. Die gaat zéker mee op reis deze zomer.

Wegdromen bij de zomer

Maar waar gaat de reis heen dit jaar? Voor iedereen die een Griekse villa wel ziet zitten, tippen we de waanzinnige Villa Fanya aan de Egeïsche Zee. Vanuit de villa en vanaf het terras heb je een prachtig weids uitzicht, en naast een zwembad heb je ook toegang tot een privékiezelstrand. Take us there! Villa Fanya in Syros en andere adembenemende accommodaties zijn te boeken via The Thinking Traveller.

Is de zomervakantie nog ver weg? Een weekendje weg in eigen land kan ook een heerlijk ontspannend uitstapje zijn, helemaal in zo’n comfortabel onderkomen als Room Mate Aitana Amsterdam. De beroemde binnenhuisarchitect Tomás Alía werkte aan het design voor dit hotel in het hart van onze hoofdstad. Vanuit de kamers heb je een fantastisch uitzicht over de stad, het IJ of de jachthaven.

Verzorgde lokken x Songfestival

Wat gezonde, shiny lokken te maken hebben met ons favoriete liedjesfestival? Moroccanoil heeft nu een speciale Eurovisie-verpakking voor haar beroemde Treatment, de perfecte basis voor alle haarverzorging. Voor elk land een eigen verpakking. Leuk cadeau voor de Eurovisie-fans!

Sportieve mode

Sporten wordt nu eenmaal een stuk leuker als ’t een beetje modieus kan. Van de nieuwe samenwerking tussen sportlabel PUMA en het Franse modehuis AMI worden wij dan ook behoorlijk enthousiast. De nieuwe, fashionable collectie is vanaf vandaag online verkrijgbaar en bestaat uit sneakers, hoodies, t-shirts, polo’s, jassen en meer, gemaakt van hoogwaardige materialen. Gezichten van de campagne zijn Romeo Beckham (jaha, de zoon van) en zijn vriendin en model Mia Regan.

Kunst & kleur

Beppie Gielkens, Zonder Titel, 2022

Bij cultureel centrum en non-profit galerie The Merchant House in Amsterdam kun je jezelf onderdompelen in contemporaine kunst. Nu te zien is het kleurrijke werk van kunstenaar Beppie Gielkens. Onder de titel Painting Otherwise presenteert zij tot 6 mei 2022 haar werken. Kunst kijken dit weekend? You know where to go!

Cheers! Twee cocktails voor de lente

Deze zonnige voorjaarsdagen kunnen we eindelijk weer proosten met elkaar. Zelf cocktails maken dit weekend? We’ve got you covered met deze twee recepten.

Gin-cocktail van Laura Brady, de beste bartender van Nederland

Laura ontwikkelde de heerlijke Fresh Forest cocktail, met houtachtige noten en een hint van citrus.

Dit heb je nodig voor 1 glas:

  • 50 ml Tanqueray London Dry gin
  • 20 ml zoethoutsiroop*
  • bolletje citroensorbetijs
  • Mousserende wijn
  • Glas: gekoeld cocktailglas
  • Garnering: takje koriander en/of citroenschil

Zo maak je ‘m:

1. Giet de Tanqueray London Dry gin en zelfgemaakte zoethoutsiroop* in het cocktailglas en meng voorzichtig met een lepel.
2. Voeg 1 bolletje citroensorbetijs toe aan het glas.
3. Giet de mousserende wijn over het geheel om een bad voor het ijsbolletje te creëren. Garneer met een takje koriander en/of citroenschil en een theelepeltje;

*Recept voor zelfgemaakte zoethoutsiroop

1. Warm 200 ml water op in je waterkoker.
2. Wanneer de belletjes beginnen te stijgen, stop je de waterkoker (voordat hij het kookpunt bereikt).
3. Giet het water in een kan en voeg 5 gram zoethoutsnippers toe (of gebruik zoethoutthee van goede kwaliteit).
4. Roer en laat 20 minuten trekken.
5. Giet het water door een zeef en daarna door een koffiefilter.
6. Voeg 350 gram suiker toe en roer tot het is opgelost.
7. Giet de siroop in een fles en bewaar tot 1 maand in de koelkast.

Zoete lente-Margarita met Cointreau

 

Met een paar simpele seizoensaanpassingen tover je een klassieke Margarita om tot een zoete, lente-proof variant.

Dit heb je nodig:

  • 3 cl Cointreau L’Unique
  • 5 cl Tequila
  • 2 cl vers limoensap
  • 1 cl rozensiroop

Zo maak je ‘m:

  • Garneer een coupette glas met een zoutrandje.
  • Voeg alle ingrediënten toe aan een shaker met ijs en schud. Blijf schudden tot het goed gekoeld is.
  • Zeef de cocktail fijn in het coupette glas en garneer met een rozenblaadje.

Leestip: Laat je inspireren

De beste versie van jezelf worden, er zijn veel boeken die beloven je daarvoor de juiste richtlijnen te geven. Bewustzijnsexpert Nicky Verbeek doet het met praktische, eenvoudige tips (waarbij geen wierook, klankschalen of ijsbaden aan te pas komen!) in haar nieuwste boek Flow – Moeiteloos Creëren, dat vanaf 21 maart verkrijgbaar is. Nicky is ervan overtuigd dat je je leven positief kunt beïnvloeden door twee tools die je altijd bij je hebt: je gevoel en je gedachten. Een inspirerend boek vol eyeopeners!

Fijn weekend!

Beeld: iStock

Laatste nieuws