Op zoek naar een voorjaarsparfum? Dit is de citrusgeur die Kate Middleton graag draagt

Het seizoen voor frisse citrusgeuren is aangebroken. Dit parfum is de royal favoriet!

Ben je nog op zoek naar een fris en fruitig parfum voor de lente- en zomermaanden? Look no further, want de hertogin van Cambridge weet precies welke citrusgeur je moet hebben.

Drie favorieten

Nu het zonnetje volop schijnt zijn wij al helemaal in voorjaarsstemming. Daarbij hoort natuurlijk ook een vleugje parfum passend bij het nieuwe seizoen. Hoewel je in de lentemaanden altijd goed scoort met een bloesemluchtje, zijn we ook altijd wel voor een frisse citrusgeur te porren. En laat de hertogin van Cambridge er nu nét zo over denken. Haar favoriete parfums zijn van het Londense merk Jo Malone, en Kate zou met name dol zijn op de geuren Orange Blossom Cologne, Grapefruit Cologne en Lime Basil & Mandarine Cologne. Die namen alleen al schrééuwen lente, nietwaar?

De speciale krachten van citrus

Emma South, Fragrance & Lifestyle Expert bij Jo Malone London, snapt de keuze voor citrus ook al te goed. “Wat een opbeurende geur voor je is, verschilt natuurlijk per persoon. Maar over het algemeen staat citrus bekend in de aromatherapie vanwege de verkwikkende krachten, energie en sparkle“, vertelt ze aan Hello!. “In de parfumwereld wordt het een hesperidische geur genoemd, wat betekent dat het doet denken aan zonneschijn, die echt zo’n bepaalde gloed heeft.” Door deze eigenschappen is een citrusgeur met name geschikt om ’s ochtends op je pols te sprayen – je wordt meteen goed wakker en start de dag vol energie. Niet onbelangrijk als je ‘n Duchess met drie kinderen en een volle agenda bent!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jo Malone London (@jomalonelondon)

Kaarsje aan

“Ik heb van mensen gehoord die Kate ooit hebben ontmoet tijdens het winkelen dat ze fantastisch ruikt, naar framboos en fruit, heel fris”, weet Susan Kelley, hertogin van Cambridge-expert en oprichter van What Kate Wore te vertellen aan Harper’s Bazaar. Klinkt niet verkeerd!

De favoriete colognes van hertogin Kate gaan voor 111 euro per flacon van 100 milliliter over de toonbank. Ook heeft Jo Malone kaarsen en diffusers in dezelfde geuren op markt, waarmee je je huis voorziet van een al even verkwikkende citrusgeur. In Nederland shop je het merk onder andere bij Douglas, De Bijenkorf op de website van Jo Malone zelf.

Bron: Hello! Magazine, Harper’s Bazaar | Beeld: BrunoPress

 

Laatste nieuws