Badpak of bikini? Lees dit vooral als je twijfelt!

Wij vertellen je wat voor jou echt een musthave is.

Lees ook

De zon laat zich steeds vaker en langer zien. Het weer wordt steeds warmer en aangenamer: de zomer komt er nu echt aan. Maar dat geeft ook stress, je wilt natuurlijk wel een nieuwe, hippe bikini of een leuk nieuw badpak.

Online in plaats van in de winkel

Als je een badpak of bikini gaat kopen, wil je het liefst eentje die je in een keer past. Niemand zit er op te wachten om lang te moeten passen in een winkel. Wat dat betreft biedt online bestellen uitkomst. Geen gedoe met pashokjes en licht van bovenaf waardoor elk putje extra wordt belicht: gewoon lekker passen in je eigen omgeving.

Zorgeloos paraderen

Als je je maat al weet, kun je meteen los. Onze fashion editor zette de musthaves op het gebied van badpakken en bikini’s op een rij. Wij geven je ook tips voor het kiezen tussen de twee soorten badkleding, zodat je zorgeloos kunt paraderen met bekijks langs de branding (of in de tuin).

Badpak of bikini

Meestal heb je wel een voorkeur voor een van de twee. Bij twijfel, kun je denken aan het volgende: ben je zelf nogal sportief aangelegd en ga je heel veel zwemmen? Modieus badbak it is. Bij het duiken ben je je topje niet meteen kwijt en je hijst ook niet de hele dag je broekje omhoog. Win-win! Ben je een zonneaanbidster en ga je voor de bruine buik? Bikini it is. Plus: heb je net wat kleinere borsten, dan kan je die met een voorgevormde bikinitop net wat meer volume geven.

Kijken naar je figuur

Let voor de keuze tussen een badpak en bikini ook op je figuur. Welke punten wil je benadrukken? Een badpak kan je dan wel optisch langer maken, maar een bikini kan weer wat mooier bij de borsten zitten. Daarnaast: een mini-bikini of laag uitgesneden badpak is niet voor iedereen flatterend.

Maat van je borsten

Heb je wat kleinere borsten? Ga dan voor een triangelbikini of een halterbikini. Voor meer volume kun je er eentje met een push-up effect kopen. Hebben je borsten juist meer volume? Zorg dan voor een bikini of badpak met stevige cup en dito bandjes, die houden alles goed bij elkaar.

Buik en benen

Ontevreden over je buik? Een stevig badpak met een mooi (diep) decolleté staat je prachtig. Heb je – vind je zelf – een ietwat romige buik? Hou de kleur dan egaal. Printjes doen je voller lijken. Heb je relatief korte benen? Een badpak kan je optisch langer maken. Wil je deze zomer toch een bruine buik krijgen, ga dan voor een hoog uitgesneden bikinibroekje, dan lijken je benen ook langer.

Taille en heupen

Vind je dat je geen taille hebt? Neem dan een badpak met een riempje. Brede heupen? Ach, big hips is hip. Toch niet helemaal tevreden? Ga voor een omslagdoek of sjaal als je even over het strand wilt wandelen. Combineer dat met een badpak met diep decolleté. Op naar het strand!

Bron: Beau Monde Archief, Marjolein Vermeij | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook