Het Nederlandse weer versus de Oranjes

De Hollandse wind heeft Máxima meer dan eens een Marilyn Monroe-momentje bezorgd.

‘April doet wat-ie wil’, zeggen ze wel, en dat lijkt deze maand inderdaad helemaal op te gaan. Sneeuw, hoosbuien, windstoten, maar ook af en toe een stralend zonnetje, we hebben het in ruim een week allemaal voorbij zien komen. Ook Willem-Alexander en Máxima hadden het niet helemaal getroffen met het Nederlandse weer tijdens hun streekbezoek. Straffe wind of niet, the photomoment must go on.

Tussen de tulpen

Het zijn plaatjes geworden die het ongetwijfeld goed doen als uithangbord voor de Nederlandse bloempracht. De koning en koningin, stralend te midden van een kleurrijk tulpenveld. Het resultaat mag er zijn, maar kwam niet zonder slag of (wind)stoot tot stand.

Beeld: BrunoPress

Donderdag bezochten WA en Máx de Zuid-Hollandse Duin- en Bollenstreek. Er is natuurlijk wat in te halen, dus het koningspaar bezocht meteen maar vijf verschillende plaatsen: Lisse, Teylingen, Hillegom, Katwijk en Noordwijk.

Hoewel Lisse natuurlijk bekendstaat om de Keukenhof, sloegen de koning en koningin daar de bloemenvelden nog even over. Ze bezochten er lokale voetbalverenigingen, en kregen vervolgens een lesje bloembolkweken in Teylingen. Het was vooral in Hillegom dat de royals een beetje tegenwind kregen…

Beeld: BrunoPress
Beeld: BrunoPress

Terwijl juist dáár een fotoserie moest worden geschoten van de Oranjes en de favoriete Nederlandse exportproducten. Het grote nadeel als je al een bos bloemen in je handen houdt, is dat je moet kiezen: houd ik mijn hoed vast of mijn rok omlaag? Máx koos wijselijk voor het eerste, want een beetje koningin heeft haar kamenier stukjes lood in de zomen laten naaien tegen onverhoopte Marilyn Monroe-momentjes.

Beeld: BrunoPress

Iets wat Willem-Alexander ook wel in de zoom van zijn jasje had kunnen gebruiken.

Beeld: BrunoPress

Door naar Katwijk en Noordwijk. Waar we mochten aanschouwen dat Máxima zich niet laat tegenhouden door een metershoge heg om een fan de hand te schudden. Als je hakken dan tóch al onder het tulpengroen zitten…

Beeld: BrunoPress

Bij de Noordwijkse Space Campus kregen we de toepasselijke bloemenjurk van de koningin beter te zien. En of die het bekijken waard is, want na een reeks outfit repeats is dit weer een nieuw japonnetje in de kast van Hare Majesteit.

Beeld: BrunoPress

De navy jurk met bloemenborduursel is van Oscar de la Renta, zo constateerde de blog Modekoningin Máxima, een designer waarbij Máxima wel vaker goed slaagt. Het pillbox-hoedje (dat overigens keurig bleef zitten tijdens code geel) droeg de koningin al eens in 2013, en ook de donkerblauwe mantel kan je bekend voorkomen. Dat is namelijk een van de kledingstukken die Máx met dochter Amalia deelt: de koningin en de kroonprinses zijn er de afgelopen maanden beide in gezien. Een royal favoriet door weer en wind!

Bron: Blauw Bloed, UFO No More, Modekoningin Máxima | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws