Zo zorgen je accessoires ervoor dat je ouder lijkt en dit kun je ertegen doen

Er zijn verschillende handige styling-trucjes.

Lees ook

De juiste ketting of die ene mooie sjaal kunnen je outfit echt afmaken. Toch gebeurt het ook vaak genoeg dat we er ongewenst een stuk ouder uitzien door de accessoires die we dragen. Welke accessoires geven dat effect en hoe pak je het anders aan?

Styling is key

Allereerst is het belangrijk om te vermelden dat het niet de accessoires zelf zijn die ervoor zorgen dat je ouder lijkt. Het komt namelijk door de manier waarop je ze met je outfit of andere accessoires combineert. Als je ervoor wilt zorgen dat er door je styling geen tien jaar bij de leeftijdsschatting worden opgeteld, is het handig om een aantal dingen te vermijden. Natuurlijk moet je altijd dragen waar jij je zélf goed in voelt, maar we wijzen je op mogelijke valkuilen.

Geen grote sjaals

Een accessoire dat je al gauw behoorlijk oud kan doen lijken, is een grote sjaal. Een ‘open neklijn’ staat bij veel mensen een stuk frisser en jonger. Wil je een sjaal gebruiken voor je outfit, maar wil je voorkomen dat dat je ouder laat lijken? Zorg er dan voor dat hij je nek niet bedekt. Je kunt sjaals ook op andere manier stylen, bijvoorbeeld om je middel of om het handvat van je tas.

Precies de juiste combinaties

Ook sieraden kunnen zo worden gecombineerd dat je er ouder door lijkt. Bijpassende setjes zijn bijvoorbeeld een leuk idee, maar laten je niet bepaald jonger lijken. Ook het dragen van te veel ringen, statement pieces of combinaties van verschillende sieraden voegen in sommige gevallen wat jaartjes toe aan de teller. Voor een jonger en frisser uiterlijk geldt op het gebied van sieraden het mantra less is more.

Balans en eenvoud

Hoe je ervoor dat je sieraden je niet oud laten lijken? Twee termen zijn daarbij belangrijk: balans en eenvoud. Door kleine en grote sieraden met elkaar te combineren, zorg je voor een balans. Mensen zien dan een dame (of heer) met sieraden in plaats van andersom. Daarnaast is combineren goed, maar is het belangrijk om het allemaal relatief eenvoudig te houden. Te veel verschillende stijlen zorgen voor een rommelig geheel en een ‘oudere’ look. Kies bijvoorbeeld voor twee mooie ringen die goed bij elkaar passen in plaats van acht ringen die voor een rommeltje op je handen zorgen. Ben je niet vies van opvallende sieraden? Kies daar dan één van en houd de rest simpel. Hoe minder afleiding van jou als persoon, hoe minder mensen je onterecht ouder zullen schatten.

Bron: Dimples on my what? | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook