Dit is hoeveel kledingstukken we jaarlijks aan onze garderobe toevoegen

Het valt eigenlijk best mee!

Lees ook

Ieder jaar nemen we ons voor om eens wat minder kleding te kopen en keer op keer mislukt die missie. Ach ja, die extra jurk is natuurlijk wel echt nodig. Hoeveel items voegen we per jaar eigenlijk aan onze garderobe toe? Daar is onderzoek naar gedaan, waarbij ook is gekeken naar de gemiddelde prijs die we voor onze kleding betalen.

Hoeveel kledingstukken we elk jaar kopen

Uit een van de onderzoeken bleek dat Nederlanders jaarlijks 46 nieuwe kledingstukken aan hun garderobe toevoegen. Als we bedenken dat we tijdens een goede dag shoppen met tassen vol nieuwigheden door de winkelstraten struinen, klinkt dat getal niet echt realistisch. We hadden namelijk altijd het idee dat we veel meer nieuwe kledingstukken ons huis in slepen. Ook de gemiddelde prijs die we voor een kledingstuk betalen, ligt een stuk lager dan we verwachtten: zestien euro. Naast de aanschaf van nieuwe kleding doen we overigens ook veel kleding de deur uit. Jaarlijks verlaten gemiddeld veertig kledingstukken de kast van iedere Nederlander.

Lang niet alles wordt gedragen

Online platform On Buy deed ook onderzoek naar de kledingkast van vrouwen en kwam tot een paar schokkende conclusies. Zo hebben we allemaal wel kledingstukken die we vaker dragen dan andere items, maar volgens het onderzoek is het wel heel ernstig gesteld met onze kledingkasten. Het schijnt namelijk dat elke vrouw slechts veertig procent van al haar kleding daadwerkelijk draagt, wat zou uitkomen op een bedrag van rond de 2.700 euro. Als we in dat kader naar onze eigen kledingkast kijken, hebben we het vermoeden dat die conclusie goed klopt.

Beter kiezen in plaats van alles maar kopen

De vraag luidt dan ook: hoe kan het dat we zoveel kleding in onze kast niet dragen? De verklaring is eigenlijk heel simpel en stiekem maken we ons er allemaal schuldig aan. We doen namelijk veel impulsaankopen. Zeg nou zelf, dat jurkje zou toch beeldig staan op die ene mooie zomerdag in juli? Modeontwerpster Vivienne Westwood spoort vrouwen aan om beter na te denken wanneer ze overwegen iets te kopen. “Koop minder, kies beter”, is haar credo. We gaan ons best doen!

Bron: Fashion United, on Buy | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook