Wat weten we over een derde Downton Abbey-film?

Is er al een derde film in de maak? Julian Fellowes, het brein achter Downton, laat van zich horen.

Moeten we na de tweede Downton Abbey-film dan toch echt afscheid nemen van de Crawleys, of mogen we wederom hopen op een vervolg? Julian Fellowes, de scenarioschrijver achter ons favoriete kostuumdrama, vertelt hoe het zit.

More Downton, please!

Nee, ook na zes seizoenen en twee films zijn we nog niet uitgekeken in de wereld van Downton Abbey. De serie over een adellijke familie, hun landhuis en hun personeel in de jaren twintig van de vorige eeuw is al tien jaar lang een grote hit. Momenteel draait Downton Abbey: A New Era in de bioscoop, en bij de aftiteling konden we ons alleen maar verheugen op nóg een vervolg. Maar zit ’n derde Downton-film al in de pijplijn?

Jij bepaalt

“Eerlijk gezegd dacht ik dat het vijfde seizoen het laatste zou zijn”, geeft Julian Fellowes, de maker van de serie en films, toe aan Town & Country. “Daarna dacht ik dat het na het zesde seizoen afgelopen zou zijn. Daarna dacht ik dat de eerst film een vaarwel was. Dus wie weet?”

Concrete plannen voor een derde film zijn er dus nog niet, maar Fellowes staat er wel open voor. “Als er een grote vraag naar is en iedereen [de personages] terug wil zien, dan zou ik zeker geen nee zeggen. Ik heb al geaccepteerd dat wanneer ik kom te overlijden, Downton het hoofdonderwerp is van elk artikel over mij. Dus ik kan maar beter zo lang mogelijk van deze reis genieten. Ik weet het nog niet. Het ligt bij het publiek, denk ik.” Well, Julian, we kunnen het duidelijk maken: meer Downton graag!

Hoopvolle geluiden

En wat denkt de cast ervan om weer in de huid van hun beroemde personages te kruipen? “Ik zeg nooit nooit, want ik ben een optimist”, aldus Lesley Nicol, die Mrs. Patmore speelt. “Ik denk dat ik wel mag zeggen dat de cast het erg leuk zou vinden om weer verder te gaan.” Dat kan James Collier, de acteur die butler Barrow speelt, beamen. Ook al zou de tweede film floppen, dan nóg zou hij graag een derde film maken. “Dat zou ik absoluut doen! Zelfs als niemand deze film keek, zou ik zeggen: ‘jammer dan, we maken gewoon toch nog een derde!'”, laat hij weten aan Yahoo. Klinkt alsof we best mogen hopen op een terugkeer van de Crawleys, toch?

Bron: Town & Country, Yahoo | Beeld: BrunoPress (Downton Abbey: A New Era)

Laatste nieuws