Royal Cuteness: zo zag koningin Máxima er als peuter uit

Herken jij haar terug op deze foto uit de peutertijd?

Lees ook

We herkennen de blonde lokken en grote glimlach van koningin Máxima uit duizenden, maar herken je Hare Majesteit ook terug op deze schattige peuterfoto? Beau Monde duikt in het archief.

Jonge jaren

Máxima kwam pas in de spotlights te staan toen ze een kroonprins aan de haak wist te slaan. Over haar jonge jaren is wel een en ander geschreven in de biografieën die rond Máxima’s vijftigste verjaardag in de boekhandels verschenen, maar over de baby- en peutertijd van de koningin? Daarover is heel weinig bekend. Hoe anders is het voor Máxima’s drie dochters, die al een paar uur na hun geboorte al moesten ‘poseren’ voor hun eerste perskiekjes.

Hoewel de jongste jaren van Máx altijd erg privé zijn gebleven, is er wel een lieve foto van de koningin als peuter te vinden. Waarin al een glimp van haar famous big smile in is te herkennen.

Grote glimlach

Yup, die grote glimlach is al van jongs af aan aanwezig bij Máxima! Deze foto van de toekomstige koningin op een schommel is genomen in 1973. Máxima was hier dus rond de twee jaar oud. Eerlijk is eerlijk, als we het niet zouden weten zouden we Hare Majesteit niet meteen herkennen in dit peuterplaatje. Jij wel?

Beeld: © RVD

Zo moeder, zo dochter?

Vaak wordt gezegd dat prinses Alexia het meest op haar moeder lijkt, terwijl prinses Amalia meer weg heeft van de Oranje-kant van de familie en prinses Ariane een beetje van beide heeft. Ook toen de prinsessen nog peuters waren leek dat op te gaan. Vergelijk maar, dít was Alexia als peuter. Van de big smile tot het haarspeldje, we zien de overeenkomsten wel!

Prinses Alexia, 2008. Beeld: © RVD – Robin Utrecht Fotografie

Prinses Ariane heeft de voorliefde voor de schommel dan weer met haar moeder gemeen:

Prinses Ariane, 2008.
Beeld: © RVD – Robin Utrecht Fotografie

Amalia was ook een dot van een peuter, maar minder een lookalike van haar moeder rond die leeftijd.

Prinses Catharina-Amalia, juli 2005. Beeld: © RVD

Lookalikes

Koningin Máxima ziet in ieder geval veel van zichzelf terug in haar middelste dochter. Niet alleen uiterlijk, maar ook innerlijk zouden Máx en Lex veel overeenkomsten hebben. In prinses Alexia herkent koningin Máxima ‘een echte latina’, melden de royal bronnen van Libelle.  “Ze is ontzettend temperamentvol. Of ze lacht hard, of ze huilt hard. Er is geen middenweg.”

Bron: Beau Monde Archief, Blauw Boed, Libelle | Beeld: BrunoPress, RVD

Laatste nieuws

Zie ook