Hier zie je binnenkort de nieuwe docu over prins William en hertogin Kate

Aan de hand van diverse gesprekken wordt een uitgebreid beeld van het stel gegeven.

Lees ook

Zowel voor prins William als hertogin Kate is 2022 het jaar van de veertigste verjaardag. Ter gelegenheid van die feestelijkheden zendt Net5 op 20 juni een documentaire over het royal koppel uit.

Veertig jaar: tijd voor een docu

Hertogin Kate is op 9 januari van dit jaar veertig jaar oud geworden. Prins William zal die leeftijd dinsdag bereiken, op 21 juni. Ter ere daarvan is royaltyjournalist Sam Hoevenaar aan de slag gegaan met het maken van een documentaire. Ze heeft gesprekken gevoerd met meerdere mensen die de prins en de hertogin goed kennen. Hoe heeft het stel elkaar leren kennen? Hoe ziet hun leven eruit? En hoe bereiden ze zich voor op hun toekomst als koning en koningin?

Van mode tot familiebanden

In de documentaire komen onder andere Kates oom Gary Goldsmith, modejournaliste Josine Droogendijk en modeontwerpster Jet Shenkman (die meerdere jurken voor Kate maakte) aan het woord. Ook journalist Omid Scobie is geïnterviewd (die meewerkte aan het boek Finding Freedom). Er wordt onder andere verteld over de rol die Kate en William voor en achter de camera spelen, de bekoelde band tussen William en Harry en de veranderende stijl van Kate.

tortelduifjes

Voor de tortelduifjes is 2022 het jaar waarin ze veertig (ge)worden (zijn). Beeld: BrunoPress

Naast die bekende namen zien we Arthur Edwards, een fotograaf van The Sun, die vertelt over zijn ontmoeting met Kate vlak voor de verlovingsaankondiging. Tot slot vertellen Engeland-correspondenten Lia van Bekhoven en Vanessa Lamsvelt over de hoogte- en dieptepunten van William en Kate als koppel. We krijgen niet vaak een kijkje achter de schermen van hun gezin, maar door de docu William en Kate: koningspaar in de wacht komen we aardig dichtbij. De docu is maandag  20 juni vanaf 20.30 te zien op Net5.

Bron: LINDA., Vorsten, RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook