Mary & Máxima matchen in Little Black Dresses voor diner in Den Haag

Welke look is jouw favoriet?

Lees ook

Dat je met een zwart jurkje, de zogeheten Little Black Dress, in de kast altijd goed zit, hoef je koningin Máxima en kroonprinses Mary niet te vertellen. Voor het diner in Den Haag kiezen de twee royal fashionista’s voor zwart, klassiek en blingbling. 

Handelsbezoek

De Deense royals zijn op handelsbezoek in Den Haag, gericht op de energietransitie en digitale gezondheidszorg. Daar hoort natuurlijk ook een diner bij, en halen zowel koningin Máxima als kroonprinses Mary daarvoor alles uit de kast. Geen verrassing, want overdag waren beide koningshuizen al samen om toespraken te luisteren van onder ander premier Mark Rutte en minister Rob Jetten – waar Mary en Frederik hun kleding helemaal hadden afgestemd op de Nederlandse vlag.

Little Black Dress

Voor een diner mag het wat chiquer, en geven de royal fashionista’s hun eigen variant aan de Little Black Dress. Zo kiest Máxima voor een off shoulder cocktailjurk met leren ceintuur, van een van haar favoriete merken, Carolina Herrera. Ze maakt de look af met een collier dat maar liefst uit vijf strengen parels bestaat (die van Queen Elizabeth is er niets bij!). Haar haar zit nonchalant naar achter, zoals we van onze koningin gewend zijn op koninklijke avonden.

De modekoningin kiest voor klassiek zwart met parels. Bron: BrunoPress

Waar Máxima kiest voor een zwart ensemble, voegt kroonprinses Mary wat kleur toe aan haar outfit. Naast de imposante jurk met zwarte ruches en doorschijnende hals, draagt ze gele pumps met een opvallende diamanten broche – die zou uit de kast van Carrie Bradshaw lijken te zijn gehaald. De Manolo Blahnnik schijnt ze overigens wel vaker te dragen, en wij geven haar helemaal gelijk. Een blinkende gele pump is tegenwoordig toch onmisbaar in je garderobe?

kroonprinses-mary
Kroonprinses Mary laat zien dat zwart en geel perfect bij elkaar passen. Bron: BrunoPress

Koning Willem-Alexander en kroonprins Frederik vormden met hun donkerblauwe pakken ook een vrolijk duo. Waarbij Frederik koos voor een donkerblauwe stropdas, koos Willem-Alexander juist voor een lichtblauwe variant. Zullen de koningshuizen dit toevallig hebben gekozen of is er een geheime dresscode waar wij niet vanaf weten?

Bron: ModekoninginMaxima | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook