Sarah Ferguson doet boekje open: ‘Ik zat te schreeuwen naar de tv’

De schrijfster vertelt over de Jubilee, over Beatrice en Eugenie, en over haar status als 'super granny'.

Lees ook

Zelf was ze er niet bij, maar dochters Eugenie en Beatrice maakten wel hun opwachting bij de verschillende Jubilee-vieringen. En daar heeft moederlief Sarah Ferguson vanaf de bank voor de tv volop van meegenoten, deelt ze in een radioshow.

Trotse moeder

In The Graham Norton Radio Show with Waitrose vertelt de Duchess of York vol trots over haar dochters. “Iedereen zag er wat… serieus uit. En zij (Beatrice en Eugenie, red.) lachten en waren echt hun oma aan het danken voor de afgelopen zeventig jaar”, legt la Ferguson uit. “Ik zat zo voor de tv van…’well done girls, jullie lachen’. Ik ben er nog niet van bekomen hoe mooi mijn dochters eruitzien. Toen ze naar de Jubilee Thanksgiving Service gingen, was dat niet prachtig?”, aldus de fiere moeder.

“Er was Beatrice in het blauw en Eugenie in het oranje en ze lachten, right. Ik was zo dankbaar. Ik zat te schreeuwen naar de tv”, aldus de Yorkse dame.

Eugenie en Beatrice tattoo

Opvoeding

Hoewel Sarah en ex-man prins Andrew inmiddels al een lange poos niet meer samen zijn, blikt de trotse moeder nog even terug op hun gezamenlijke opvoeding van hun twee dochters. “Als ouder volgde Andrew veel meer de routine op van de marine en was hij veel bezig met discipline. Zo is hij altijd geweest”, vertelt de hertogin.

Maar zijzelf hield er dan een iets andere aanpak op na. “Maar dan kwam de rivier – zo noem ik mezelf – en die bracht dat gevoel voor humor en dat plezier en iets meer dat gevoel van vrijheid. En zo ben ik altijd geweest met de meiden. Dus zij hebben het beste van beiden”, deelt Sarah in de radio-uitzending.

Oma

Bovendien loopt er nu natuurlijk een nieuwe generatie Yorkies rond. Of ja, loopt: daar zal nog niet heel veel sprake van zijn bij de kleine August en Sienna. “Wanneer ik August bezoek, vindt hij me altijd reuzegrappig. En Sienna, ze is echt ongelooflijk. Ze is pas zeven maand oud. Ik voel me echt heel, heel, héél lucky.” De grootmoeder kan haar geluk duidelijk niet op met de kleinkids.

“Ik vind het geweldig om een granny te zijn”, deelt Sarah nog. “En voor alle oma’s out there: de titel super granny is van mij.” Duidelijk!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook