Weer een primeur voor kroonprinses Elisabeth

De eerste kapotgeslagen fles champagne is een feit!

De Belgische kroonprinses Elisabeth bereidt zich goed voor op haar koninklijke toekomst. Kort na haar allereerste tiaramoment eerder deze maand en haar eerste eindejaarstentamens aan de Universiteit van Oxford is ook het eerste solobezoek van de kroonprinses een feit. Ze heeft het er maar druk mee!

Knallen met de champagne

Snel kunnen schakelen is een must als koningin in de dop. Vrijdag zat kroonprinses Elisabeth nog aan haar tentamens in Oxford, waar ze Geschiedenis & Politiek studeert, en zaterdag was ze alweer te vinden in Gent om een schip te dopen. Voor het eerst zonder ouders die meekijken over haar schouder.

Zomerse outfit

Met haar zomerse outfit blijft de prinses nog een beetje in Britse sferen. De blazerjurk is namelijk van het Britse merk Reiss, meldt Modekoningin Mathilde. Haar matching clutch en hoed zijn wel van eigen bodem – Elisabeth shopte haar accessoires bij het Belgische luxemerk Fabienne Delvigne (jaha, die waar Máxima ook voortdurend mee wordt gespot).

Onderzoeksschip

Het schip dat Elisabeth doopte tijdens haar allereerste solovisite, de Belgica, is bedoeld voor onderzoek op zee door mariene wetenschappers. Een typisch koninklijk, educatief bezoek kunnen we het wel noemen, zoals de kroonprinses er nog véél zal hebben. Eerst maar eens tijd voor een welverdiende zomervakantie na die tentamens, misschien?

Bron: Modekoningin Mathilde, Belgian Royal Palace | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws