Met deze tips krijg je een mooiere huid terwijl je slaapt

Hoe wordt je slapend mooi?

Stel je voor: je valt in slaap om vervolgens wakker te worden met een jeugdigere, stralendere huid dan de dag ervoor. Klinkt dat je goed in de oren? Wij vertellen hoe je het voor elkaar krijgt met een paar simpele slaaptips.

Tips cosmetisch arts

Cosmetisch arts dr. Phoebe Jones beweert dat een aantal kleine veranderingen in je slaappatroon resulteren in een betere huid. Met deze tips krijg je een stralende teint en vermindering van fijne lijntjes en rimpels.

Met je gezicht vol in je kussen slapen is erg ongunstig voor je huid. Door de herhaaldelijke, langdurige druk op je gezicht komen er sneller rimpels in je gelaat. Terwijl je slaapt bevindt de huid zich in een herstellende staat. Probeer daarom op je rug te liggen, zodat de druk van je kussen het herstel niet belemmert.

Upgrade je kussensloop

Rol je toch steeds weer op je zij? Je kunt die slaaprimpels ook voorkomen door op een zijden kussensloop te slapen. Het gladde oppervlak zorgt voor minder wrijving, waardoor je huid minder snel veroudert.

Wees niet zuinig met de nachtcrème

Zorg ervoor dat je een goede crème op je nachtkastje hebt staan en breng een laagje aan voor het slapen. “Een vocht inbrengende crème is essentieel om rimpels op afstand te houden. Ik raad een product aan dat hyaluronzuur bevat om de huid te verstevigen. De vitamine A in deze stof voorkomt ook fijne lijntjes”, aldus dr. Jones.

Gebruik een siliconen sheet-masker

Volgens dr. Jones werkt een siliconen sheet-masker wonderbaarlijk tegen slaaprimpels. Ondanks dat het niet heel comfortabel is om hiermee te gaan slapen, is het zeker de moeite waard om te proberen. “Persoonlijk gebruik ik deze maskers voor mijn decolleté, voorhoofd en het gebied rond mijn ogen.”

BRON: MARIE CLAIRE, BEELD: ISTOCK

Laatste nieuws