Queen Elizabeth ontvangt een bijzondere boodschap van Paus Franciscus

Hij schreef een kort, maar krachtig bericht voor haar.

Lees ook

Paus Franciscus is momenteel op bezoek in Canada, om daar namens de Rooms-Katholieke Kerk zijn excuses aan te bieden voor misstanden op de lokale kostscholen. Tijdens zijn reis van het Vaticaan naar Canada vloog hij over Engeland. Hij maakte van de gelegenheid gebruik om een bijzonder bericht voor Queen Elizabeth te schrijven.

Een bericht voor de Queen

De Paus verblijft van zondag tot donderdag in Canada voor een pastoraal bezoek. Tijdens de vlucht nam hij de tijd om een bericht voor Queen Elizabeth te formuleren. Aleem Magbool, de Religion Editor voor de BBC, deelde op Twitter een foto waarop het bericht te zien is. Ook deelde hij een foto van Paus Franciscus in het vliegtuig. “Nu we over Londen vliegen met het pauselijke vliegtuig, heeft Paus Franciscus dit bericht voor de Queen“, aldus Magbool.

“Nu ik over het Verenigd Koninkrijk vlieg op weg naar Canada, stuur ik zegenwensen naar Your Majesty, de leden van de Royal Family en alle mensen in het rijk. Ik bid dat God Almachtig jullie zal zegenen met zijn giften van kracht, vreugde en vrede”, was er op het papier van de Paus te lezen. Een mooie boodschap!

Blije reacties

Op de Tweet van Magbool wordt massaal positief gereageerd. “How very sweet“, “How thoughtful and lovely” en “Close to tears” is een greep uit de reacties. De Queen herself heeft het bericht waarschijnlijk vanuit Craigowan Lodge gelezen. Ze verblijft sinds vorige week in dat gebouw op het terrein van Balmoral Castle en zal er de rest van de zomer doorbrengen.

Ontmoeting

Het is niet de eerste keer dat er contact is tussen de Queen en Paus Franciscus. Ze ontmoetten elkaar in 2014 in het Vaticaan, waarbij ze de ander allebei een gift schonken. Elizabeth gaf de Paus een mand met lokale lekkernijen, hij gaf haar een speciale steen ter ere van de geboorte van prins George. Ook schreef de Paus dit jaar voorafgaand aan het Platinum Jubilee een bericht voor de Queen en doneerde hij een Libanonceder voor het Green Canopy Initiative.

queen-paus

De ontmoeting tussen de Queen en de Paus, met prins Philip op de achtergrond. Beeld: BrunoPress

Normaal gesproken draagt men zwart bij een ontmoeting met de Paus, omdat dat symbool staat voor vroomheid en nederigheid. De Queen moest zich daarvoor echter omkleden, waardoor hun meeting zou worden verplaatst. De Paus stemde daar niet mee in en zei dat Elizabeth meteen naar hem toe mocht komen. De vorstin droeg daarom lila in plaats van zwart bij hun ontmoeting.

Bron: HELLO!, Tatler, Royal Central | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook