Throwback: de verliefde blikken van Willem-Alexander en Máxima

Terug naar 2002: als pasgetrouwd stel hadden Willem-Alexander en Máxima geen moeite met zwoele blikken in het openbaar.

Nu we twintig jaar later door de koninklijke fotoalbums van 2002 bladeren, valt ons op hoeveel zwoele blikken de pasgetrouwde Willem-Alexander en Máxima uitwisselden. 

Afgelopen februari vierden de Oranjes hun porseleinen huwelijk. Hoewel we ook twintig jaar na de koninklijke bruiloft nog altijd liefdevolle kiekjes van Willem-Alexander en Máxima voorbij zien komen, was in 2002 the love pas écht in the air. Kijk mee!

De zwoele blikken van W-A & Máx

Willem-Alexander en Máxima openen een bal in het Koninklijk Paleis Amsterdam, twee dagen voor de bruiloft:

Beeld: BrunoPress

Om alvast te oefenen voor de Grote Dag zelf!

Beeld: BrunoPress

Ook tijdens officiële staatsbezoeken is er ruimte voor een verliefde blik. In maart 2002 bracht toenmalig koningin Beatrix een staatsbezoek aan Brazilië in het bijzijn van de tortelduifjes.

Beeld: BrunoPress

Alsof ze terugdenken aan hun eigen bruiloft, een paar maanden eerder… Willem-Alexander en Máxima bij de bruiloft van de Noorse prinses Märtha Louise in juli 2002:

blikken Máxima Willem-Alexander
Beeld: BrunoPress

Een maandje later, op Bonaire:

Beeld: BrunoPress

En op Curaçao! (Er werd wat afgereisd, die eerste maanden…)

Beeld: BrunoPress

Twintig jaar, drie kinderen, een troonswisseling en een baard later, spat nog steeds de liefde ervan af bij iedere fotosessie!

De zomerfotosessie in paleis Noordeinde, juni 2022. Beeld: BrunoPress

Het blijft niet bij romantische blikken alleen, bleek wel in het interview dat Willem-Alexander voor zijn vijftigste verjaardag gaf. “Zij betekent alles voor mij, mijn geluk thuis, mijn kinderen, alles heb ik dankzij haar”, zei de koning daarin over zijn Máxima. “Ze is heel erg zorgzaam, vergevingsgezind, ook als ik af en toe nukkig ben.”

Bron: Beau Monde archief | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws