Royal look van de week: prinses Sofia gaat voor grafsteen(!)motief

De royal look waarover de meningen verdeeld zijn.

Je hebt van die koninklijke looks waarover de meningen sterk, héél sterk verdeeld zijn. Is het beeldig of beschamend? Een fashion favourite of een fashion flater? De twijfelachtige eer van ‘meest besproken royal outfit’ gaat deze week naar prinses Sofia van Zweden.

Prinses Sofia in Maxjenny

Maandag was de beeldschone prinses Sofia van Zweden aanwezig bij de prijsuitreiking van Funkisfestivalen – een muziekwedstrijd voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. De prinses was niet te missen in een kleurige creatie van Maxjanny! met renaissancemotief.

Beeld: BrunoPress

De afbeeldingen op de laagjesrok zijn namelijk gebaseerd op Renaissance-schilderijen en op grafstenen uit die periode. Een unieke keuze, ook wat pasvorm en styling betreft, durven veel mensen wel te zeggen.

Beeld: BrunoPress

Een écht gevalletje love it or hate it. Op fora over royal fashion zijn de reacties op de rok (te koop voor 840 euro) behoorlijk verdeeld. Liefhebbers noemen ‘m vrolijk en toch koninklijk, en perfect passend bij de uitbundige persoonlijkheid van prinses Sofia. De minder grote fans hebben echter geen goed woord over over de blauwe laagjesrok. Smaken verschillen!

Beeld: BrunoPress

Hoe dan ook, credits voor het rode nagellakje dat perfect aansluit bij de kleuren uit de controversiële rok. Ook mooi: de grote glimlach die tijdens het hele event niet van Sofia’s gezicht verdween. De echtgenote van prins Carl Philip lijkt er geen probleem mee te hebben dat de zomervakantie er weer op zit en ze weer fulltime prinsessentaken kan vervullen in een al-dan-niet prinsessenjurk. It’s good to be back!

Bron: New My Royals, Daily Mail, UFO No More | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws