Koning Willem-Alexander zegt bezoeken af op medisch advies

Koningin Máxima moet zonder haar man naar de VS.

Het lijkt erop dat de koning niet helemaal fit is teruggekeerd van vakantie. Volgende week zouden Willem-Alexander en Máxima een economisch werkbezoek brengen aan de Verenigde Staten, maar op medisch advies gaat de koning niet mee.

Herstellende

“Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander zal niet deelnemen aan het werkbezoek aan Californië en Texas, dat van 6 tot met 9 september 2022 zal plaatsvinden. Daartoe is besloten op medisch advies”, laat de Rijksvoorlichtingsdienst weten. De koning is namelijk herstellende van een longontsteking, waarbij het maken van een lange vliegreis het herstel kan belemmeren.

Máxima gaat wél

Koningin Máxima stapt komende week echter wel op het vliegtuig om alsnog zoveel mogelijk van het programma te volgen. De koning blijft in Nederland werkzaamheden uitvoeren, ‘zij het op beperktere schaal’, aldus de RVD.

Royals in de VS

De Verenigde Staten zijn deze maand een populaire werkbestemming voor de Europese royals. Naast koningin Máxima vliegen ook kroonprins Frederik van Denemarken en prins William de oceaan over deze september. Zij brengen, los van elkaar, een bezoek aan New York.

Beterschap, W.-A.!

Bron: RVD | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws