Van Oranjes tot Grimaldi’s: Deze royals zijn aanwezig bij de uitvaart van de Queen

Op de gigantische gastenlijst komen we heel wat bekende namen tegen.

Na tien dagen vol ceremonies en rouwtradities wordt Queen Elizabeth II vandaag naar haar laatste rustplaats gebracht. Maar liefst 2000 mensen namen plaats in Westminster Abbey voor het afscheid van de koningin, waaronder royals uit alle hoeken van de wereld, jong en oud. Welke Majesteiten en Hoogheden woonden de plechtigheid bij?

De Windsors

Uiteraard zat de grote familie van wijlen de Queen in de kerkbanken Te beginnen met haar vier kinderen, koning Charles, prinses Anne, prins Andrew en prinses Edward, en hun (ex-)echtgenoten, koningin-gemalin Camilla, Timothy Laurence, Sarah Ferguson en gravin Sophie van Wessex.

Beeld: BrunoPress

Alle acht kleinkinderen van de Queen met hun echtgenoten zaten ook vooraan in de kerk: prins William en prinses Kate, prins Harry en hertogin Meghan, prinses Beatrice en Edoardo Mapelli Mozzi, prinses Eugenie en Jack Brooksbank, Zara en Mike Tindall, Peter Philips, Lady Louise Windsor en James, Viscount Severn. Van de twaalf achterkleinkinderen van de Queen kwamen alleen prins George en prinses Charlotte.

prins William, prins George, prinses Kate en prinses Charlotte in Westminster Abbey
Beeld: BrunoPress

Maar nog veel meer Windsors vullen Westminster Abbey op. Zo zijn er de neven van Queen Elizabeth, prins Michael van Kent en prins Edward van Kent, die met hun echtgenotes, kinderen en kleinkinderen zullen komen. Ook de kinderen en kleinkinderen van Queen Elizabeths zusje prinses Margaret worden verwacht.

Royals

Bijna iedere koninklijke familie heeft voor deze droevige gelegenheid wel een afgevaardigde naar Londen gestuurd.

Van de Oranjes kwamen koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix, die bovendien een bijzonder plekje front row kregen en ook vanavond bij de besloten dienst mogen zijn. Koning Felip en koningin Mathilde van België zijn ook de Noordzee overgestoken. Verder zagen we koning Felipe en koningin Letizia van Spanje, prins Albert en prinses Charlene van Monaco en groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa van Luxemburg. Vanuit Scandinavië kwamen koningin Margrethe, kroonprins Frederik en kroonprinses Mary van Denemarken; koning Carl Gustaf en koningin Silvia van Zweden en koning Harald en koningin Sonja van Noorwegen.

Ook keizer Naruhito en keizerin Masako van Japan waren erbij, terwijl het keizerlijk paar normaal gesproken geen begrafenissen bijwoont. Koningin Rania en koning Abdullah van Jordanië werden ook in Londen gezien, net als royals uit Maleisië, Marokko, Oman, Qatar en Tonga.

Bron: INews, BBC | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws