Zó ziet Dewi van Idols er nu uit

Zingen doet ze nog altijd, maar haar looks zijn behoorlijk veranderd!

Lees ook

We gaan terug naar het jaar 2003, dé hoogtijdagen van talentenshow Idols. Veel van de kandidaten zijn ons goed bijgebleven, en de jonge Dewi, die het behoorlijk ver schopte, is daar een van. Hoe gaat het nu met haar, zo’n twintig jaar later?

Idols-ster

Ze werd vierde in dat eerste, gigantisch succesvolle seizoen van Idols: de nog maar 19 jaar oude Dewi Pechler Het jonge talent viel niet alleen op door haar gouden keeltje, maar ook door haar kleurrijke looks.

Dewi in 2004. Beeld: BrunoPress

Hoewel de finale er niet in zat voor Dewi, bracht ze na het Idols-avontuur wel haar eerste album Know Me, en een succesvol duet met Jim Bakkum, When You Walk In The Room, uit. De plotselinge fame vond Dewi best wel lastig, vertelde ze eerder dit jaar in Better Than Ever. “Ik vond het allemaal vrij intens. Als ik dan bijvoorbeeld even naar buiten moest voor boodschappen, dan zei ik tegen mijn broertje: wil je even mee? Ik durfde niet alleen over straat.”

Zelf doen

Die plotselinge populariteit was echter niet blijvend. Dewi’s muzikale carrière ging nog even door, maar in de loop der jaren nam haar bekendheid af. Dat viel Dewi ook zwaar, vertelt ze in Better Than Ever. “Ik had niks meer. Ik had geen label meer, geen management meer. Ik moest ineens alles zelf doen en ik had geen idee hoe ik dat moest doen.”

Geen diva

Zingen bleef Dewi wel. Vooral als cover-zangeres had ze succes, al realiseerde ze zich tijdens de pandemie dat dit eigenlijk niet bij haar paste. “Ik mis het niet. Dat hele hysterische, elke keer weer opdoffen en ergens de diva zijn en zingen en langs tafeltjes gaan. Diep vanbinnen was ik dat niet.” Nu zingt de zangeres liever nummers waar ze zelf iets bij voelt. Daarnaast heeft de inmiddels 39-jarige zangeres haar een eigen business in vintage kleding en handgemaakte juwelen: The World is Your Stage.

Ook op liefdesgebied gaat het Dewi nu voor de wind. Benieuwd hoe de zangeres er anno 2022 uitziet en met welke mede-talentenjachtkandidaat ze een setje vormt? Lees verder op de volgende pagina.

Laatste nieuws

Zie ook