Van deze Chanel Spring/Summer 2023 Ready to Wear-collectie worden we hebberig

We kunnen nu al niet wachten tot het voorjaar, want dan kunnen we deze chique ready to wear pieces van Chanel tevoorschijn toveren.

Knus hoor, de herfst, maar stiekem kijken we alweer reikhalzend uit naar het voorjaar. Als is het maar om deze prachtige ready-to-wear kledingstukken uit de nieuwe Spring/Summer 2023 collectie van Chanel te kunnen dragen.

Kom maar op met het voorjaar

Hoezeer wij ook kunnen genieten van de herfst en de geweldige outfits die daarmee gepaard gaan, blijven het voorjaar en de zomer favoriet. Lunchen op het terras, relaxen bij het zwembad of op het strand en natuurlijk flaneren op vakantie. We hoeven ons in ieder geval niet meer druk te maken over wat we dan aan gaan doen, want daar weten we het antwoord wel op: Chanel!

Back to the sixties

We gaan terug naar de jaren zestig met deze nieuwste Ready-to-Wear collectie. Modeontwerper Virginie Viard liet zich onder andere inspireren door de film Last Year in Marienbad van Alain Resnais. In de collectie zien we vooral flowy kledingstukken die uiting geven aan de allure van de jaren zestig.

Silhouette

Eén ding is zeker, het wordt een extravagante lente en zomer. Met strikken, veren, ruches, strass-steentjes en alles wat je maar kan bedenken, worden alle stukken omgetoverd tot echte eye-catchers. Qua accessoires valt op dat om onze jurken weer een ceintuur mogen dragen. Dat zorgt voor een instant mooi silhouette.

Ook opvallend aan de nieuwe collectie: de polkadot is weer terug van weggeweest. En weet je nog die tops van mesh die een aantal jaar geleden in waren? Die heeft Chanel nu getransformeerd tot elegante blouses, jurken en rokken door het gebruik van chiffon.

Chique uitstraling

Wat we voornamelijk gaan zien, zijn vrij neutrale kleuren, zo valt op in de collectie. Van zwarte en witte looks tot pastelkleurige outfits, het blijft in 2023 allemaal vrij muted. Toch zien we hier en daar ook gouden stoffen naar voren komen, die direct een chique uitstraling geven. Perfect voor de zomeravonden, wij dromen vast weg…

Bron: Marie Claire | Beeld: CHANEL

Laatste nieuws