Herfsttrend: French manicure met een seasonal twist

Deze nagellook is dé trend van het moment.

We zien de populaire French manicure weer steeds vaker terugkomen. En heel eerlijk: wij zijn ook een groot fan van de klassieke nagellook. Toch is er dit seizoen een nieuwe twist gegeven aan de French manicure. Zo zien we bijvoorbeeld kleurtjes in plaats van wit, is er sprake van een heuse micro-French en is déze herfstvariant van de French manicure de trend van het moment.

Seizoenstinten

Als we aan herfstnagels denken, denken we meestal aan rijke seizoenskleuren zoals bosgroen, kastanjebruin, merlot en diepblauw. Supermooi, maar misschien wat heftig om een hele nagel mee te vullen. Hiervoor is de French manicure de perfecte oplossing, want deze prachtige seizoen tinten kun je gemakkelijk verwerken in een prachtige French tip. Zeg dus doei tegen die witte tip en verwelkom die prachtige seizoenstip!

Herfstfrenchie

Volgens nagelstylistes Julia Diogo en Harriet Westmoreland is deze herfstfrenchie dé trend van het moment. “Iedereen zal vragen om diep gekleurde frenchies”, legt Julia uit. “Denk bijvoorbeeld aan rouge noir, zwart of diep bosgroen.” Toch vinden de nagelstylistes dat er binnen deze trend nog veel ruimte is voor experimenteren wat betreft vormen en ontwerpen.

“Ik denk dat de ‘cool-girl’ vorm van dit seizoen de lange amandelvorm gaat zijn”, voorspelt Harriet. Harriet legt uit dat de amandelvormige nagel enorm populair is geworden door celebrity A-listers als Hailey Bieber en Rihanna. Geef je de voorkeur juist aan een wat kortere, vierkante vorm? Dan moet je volgens Julia Diogo gaan voor een micro-frenchie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ellie Louise Nails (@ellielouisenails)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mihaela Emiliana (@mihaela_emiliana)

Keuze is reuze

Hoewel de meest simpele French manicures het populairst zijn, zien we ook steeds meer printjes terugkomen in de frenchies. Zo hebben we schildpadprints voorbij zien komen en spotten we dubbele of zelfs driedubbele halve manen op de nagels. Alsof dat nog niet genoeg keuze is, is er ook nog onderscheid tussen ultrafijne lijnen versus grote tips. Een frenchie saai? Al lang niet meer, of je nu een minimalist of maximalist op nagelgebied bent!

Bron: Glamour | Beeld: iStock, Instagram

 

Laatste nieuws