Murder, She Wrote-actrice Angela Lansbury overleden op 96-jarige leeftijd

De enige nog levende ster van de 'Golden Age of Hollywood' is niet meer.

Actrice Angela Lansbury – die Jessica Fletcher speelde in Murder, She Wrote – is slechts vijf dagen voor haar 97e verjaardag overleden. En hoewel Dame Lansbury de enige nog levende ster was van de zogenaamde Golden Age of Hollywood, heeft ook zij haar laatste adem uitgeblazen. 

Statement

In een statement dat haar familie uitbracht, stelden zij: “De kinderen van Dame Angela Lansbury moeten tot hun verdriet aankondigen dat hun moeder vredig is overleden in haar slaap, thuis in Los Angeles.”

Prijzen

De Britse Dame Lansbury heeft in haar jarenlange bestaan al heel wat indruk weten te maken in zowel theaters, films en op de televisie. Zo wist de actrice drie keer genomineerd te worden voor een Oscar, sleepte ze zes Tony Awards in de wacht en won ze maar liefst zes Golden Globes. En of dat nog niet genoeg was: Dame Lansbury is maar liefst achttien keer (!) genomineerd voor een Emmy.

Murder, She Wrote

Toch wisten vele mensen de actrice te herkennen van de populaire hitserie Murder, She Wrote. Voor maar liefst twaalf seizoenen lang speelde ze de schrijfster Jessica Fletcher, die moord na moord wist op te lossen. Maar niet alleen het oudere publiek is opgegroeid met de actrice. Ook jongere generaties zijn met Lansbury opgegroeid.

Zo deed de actrice onder meer de stemmen voor Theepot Ms. Potts in Disney-film Beauty and the Beast, en was zij de stem van voormalig keizerin Maia Feodorovna in de animatiefilm Anastasia uit 1997.

Geridderd

Misschien zul je je wel afvragen waarom Angela Lansbury, Dame Angela Lansbury wordt genoemd. In 2014 werd de actrice namelijk geridderd op Windsor Castle door wijlen koningin Elizabeth. Deze prachtige eer ontving de actrice voor haar diensten voor haar theaterkunsten, liefdadigheidswerk en filantropie. Sindsdien mocht Lansbury zichzelf een Dame noemen.

Bron: Elegance | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws