Miss Nederland 2022 Ona Moody deelt haar skincare-routine

Ona Moody sleepte begin september de titel Miss Nederland 2022 in de wacht. De 25-jarige Ona heeft mental health en goed voor jezelf zorgen hoog in het vaandel. Ze zorgt onder andere goed voor zichzelf om een momentje te nemen voor haar skincare-routine, maar hoe ziet die er eigenlijk uit? 

Reinigen

“Na het douchen begin ik de dag altijd met het reinigen van mijn gezicht, en dat doe ik met de Cleansing Oil van hannah”, deelt Ona als we met haar bellen. “Ik heb best een vette huid. Voorheen reinigde ik mijn huid altijd met producten die speciaal waren ontwikkeld voor een vette huid, maar daar werd mijn huid ontzettend droog van.”

Toen Ona begon met het finalistentraject van Miss Nederland, kreeg ze onder andere advies van de huidcoaches van hannah. Daar leerde ze hoe ze haar huid het best kan verzorgen. “Ik heb echt heel veel van ze geleerd. Ik dacht altijd dat ik mijn huid moest reinigen met een foam, maar de specialisten vertelden me dat zulke producten mijn huid juist uitdrogen. Ik vond het eerst gek om een reinigingsolie te gebruiken; ik dacht dat mijn huid daar alleen maar vetter van zou worden – maar het werkt enorm goed!”, vertelt Ona enthousiast. “De Cleansing Oil maakt mijn huid goed schoon, droogt mijn huid niet uit en voedt het enorm.” 

Cleansing Oil (45 ml)
€28

Acnégevoelige huid

Als tweede stap in haar skincare-routine gebruikt Ona de Active Lotion van hannah. “Dat is een lotion die je kunt gebruiken bij de verzorging van acne. Ik heb een best acnegevoelige huid, en dit product zorgt ervoor dat mijn huid goed wordt gereinigd en verzorgd. Na het gebruik van de Active Lotion heb ik altijd het gevoel dat mijn huid helemaal schoon is. Ik gebruik het nu drie maanden en ik merk dat mijn huid een stuk egaler is.” 

Active Lotion (45 ml)
€29

“Daarna gebruik ik het product: Vitamin Complex. Dat is een spray die ervoor zorgt dat de producten die je daarna gebruikt beter in je huid worden opgenomen. Mijn huid glimt heel snel. Soms voelt het alsof producten die ik aanbreng niet goed intrekken, waardoor ik nóg sneller glim. Met dit product voorkom ik dat.” 

Vitamin Complex (125 ml) €49

Vervolgens gebruikt Ona het BeYOUty serum dat ideaal is voor een onzuivere huid of als je rode vlekjes hebt. “En daarna breng ik de SebuPure-crème aan. Deze crème gebruik ik nu zo’n twee maanden en werkt goed tegen acne. Het heeft mijn huid een stuk rustiger gemaakt en ik heb veel minder last van puistjes.” 

En wie denkt dat Ona lang bezig is met het verzorgen van haar huid, heeft het mis. “Dat valt echt heel erg mee. Ik denk dat mijn skincare-routine maar tien minuten tijd in beslag neemt.”

Me-time

“Ik doe elke ochtend braaf mijn skincare. Ik vind het ook altijd een fijn momentje als ik net uit de douche ben gestapt. Dan denk ik weer: even lekker mijn skincare doen om mijn dag goed te beginnen.” 

“Mijn skincare-routine ziet er ’s avonds eigenlijk hetzelfde uit als ’s ochtends. Maar als ik veel make-up op heb gehad, reinig ik mijn huid dubbel. Dan gebruik ik twee keer de Cleansing Oil, zodat ik zeker weet dat alle make-upresten weg zijn en mijn huid echt schoon is.” 

Belangrijk

“Skincare is voor mij best belangrijk. Ik heb lang problemen met mijn huid gehad, omdat ik een acnegevoelige huid heb. Ik ben er best een tijd mee bezig geweest om erachter te komen wat wel en niet voor mij werkt. Ook heb ik een best gevoelige huid. Daarom is het voor mij zo belangrijk om de juiste producten te gebruiken.”

Als extraatje legt Ona zichzelf weleens in de watten met een lekker masker. “Ik gebruik één of twee keer per week het Pro Active Mask. Dat is voor mij echt even een momentje om te relaxen. En één keer per maand krijg ik bij hannah een huidbehandeling. Dat is altijd zo heerlijk! Als ik daarna naar huis ga, voelt mijn huid weer lekker schoon.” 

Pro Active Mask (45 ml) €50

Make-up

Ona is wat ons betreft te omschrijven als een natural beauty. Hoewel ze helemaal geen make-up nodig heeft, brengt ze weleens wat concealer en foundation aan. “Voordat ik Miss Nederland werd, droeg ik doordeweeks bijna nooit make-up. Nu draag ik elke dag wel een beetje make-up, maar niet heel veel.” 

“Ik hou niet van een dikke laag make-up op mijn gezicht. Mijn dagelijkse make-uplook bestaat dan ook uit wat BB-cream of foundation van Pune. Ik vind die foundation echt heel goed; hij is niet heel dik, maar wel dekkend. Ik denk dat dit een van mijn favoriete producten is. De foundation is makkelijk aan te brengen en mijn huid oogt helemaal egaal. Daarna gebruik ik een beetje concealer, blush en wat mascara. Ook zet ik mijn wenkbrauwen aan.” 

Voor een feestje pakt Ona graag uit en gaat ze voor een wat opvallendere make-uplook. “Dan contour ik een beetje en gebruik ik highlighter. Ik hou echt van highlighter”, lacht Ona. “Ook gebruik ik wat oogschaduw en breng ik een smokey eye bij mezelf aan. Af en toe maak ik mijn look ook af met een lippenstift, maar meestal gebruik lipgloss.” 

Beste beautyadvies

En wat is eigenlijk het beste beautyadvies dat Ona ooit kreeg? “Mijn make-upkwasten schoonmaken!”, lacht Ona. “Dat deed ik eerder bijna nooit. Iemand zei een keer tegen me dat ik ze echt vaker moet schoonmaken, want anders blijven er zoveel bacteriën in je kwasten zitten, die je vervolgens op je gezicht smeert. Dat is echt niet goed voor je huid. Dus nu probeer ik mijn make-upkwasten één keer per week schoon te maken.” Wij weten wat we binnenkort ook maar weer eens moeten doen…

Beeld: hannah 

Laatste nieuws