Voor prins Harry was het een grote opluchting toen zijn broer William kinderen kreeg en hij niet langer de 'eerste reserve' was. De heir & spare, de erfgenaam en de reserve, is al langere tijd een pijnlijke verdeling voor de royals. Koningshuisexpert Kinsey Schofield legt nu uit dat deze cyclus mogelijk verbroken gaat worden door de toekomstige troonopvolger.
Heir & spare dynamiek
Volgens de royal-expert is er een zogeheten 'heir & spare'-dynamiek binnen de royals, waar mensen het in de laatste jaren steeds meer over beginnen te hebben. Dit komt met name doordat de 'reserves' meestal compleet de weg kwijt lijken te zijn en in de problemen komen. "We kijken naar prinses Margaret, prins Andrew en nu prins Harry. Ik weet dat prins Harry zijn eigen ding probeert te doen, maar ik denk dat hij het wel moeilijk heeft", aldus Schofield.
Doorbreken
Maar hoe zit dat bij prins George en zijn jongere broertje en zusje? "Als alles goed gaat, gaan William en Kate deze 'cyclus' doorbreken", liet Schofield weten. Dit komt met name doordat William en Kate hun kinderen zo normaal mogelijk proberen op te voeden. In tegenstelling tot prins Harry, zouden prins George, prinses Charlotte en prins Louis in de toekomst wél de mogelijkheid hebben om hun passies te volgen en eigen bezigheden te hebben.
Stoppen
Schofield legde ook haar eigen gedachtes op de tafel. "Ik denk niet dat het (wat er is gebeurd met voorgaande heirs & spares, red.) de kinderen van prins William zal overkomen. Ik denk dat ze de cyclus gaan doorbreken en dat ze gaan stoppen met het reservepraatje. Eerlijk gezegd denk ik dat de 'noodzaak' voor een reserve er niet meer is."
Verder denkt de royalty-expert dat de kinderen van de troonopvolgers een carrière gaan vinden waar ze een oprechte passie voor hebben. "We gaan ze volwassen zien worden op een manier waarop we prinses Margaret en prins Andrew nog nooit hebben gezien. Ze waren gewoon tevreden met hun leventje, en zwaaide wat naar vreemden. Ik denk dat Williams kinderen zullen worden aangemoedigd om hun levensdoel te vinden en deze doelen na te streven, en dat het niet echt gaat om 'afwachten of er iets met de erfgenaam gebeurt'", eindigt Schofield.
Bron: Yahoo | Beeld: Brunopress