Zo bereidt Charles prins William en prinses Kate al voor op de troon

'Elke avond hangen ze met elkaar aan de telefoon.'

Goed, koning Charles is zelf pas nét begonnen, maar het opleiden van zijn troonopvolgers staat al hoog op zijn agenda. Elke avond hangt hij aan de telefoon met William en Kate om de toekomst van de monarchie uit te stippelen.

Naadloze overgang

Het was een big deal dat William en Kate een dag na het overlijden van de Queen al de nieuwe titels Prins en Prinses van Wales toebedeeld kregen, maar volgens royaltykenner Katie Nicholl past deze nieuwe rol het koppel als een handschoen. “Al die jaren waarin William heeft kunnen leren van zijn grootmoeder en zijn vader hebben hun vruchten afgeworpen, want de overgang naar Prins van Wales was naadloos”, vertelt de koningshuisdeskundige en -auteur aan People. “Kate heeft ook zonder problemen een gewichtige rol met een rijke geschiedenis op zich genomen en maakt zich dit helemaal eigen.”

Even bellen over de monarchie

Nu William en Kate nog dichter bij de troon staan, is hun contact met (schoon)vader koning Charles alleen maar intensiever geworden. “Ze bellen elkaar iedere dag”, ontdekte Katie toen ze werkte aan haar nieuwste boek. “Ze zitten heel erg op dezelfde lijn wat de toekomst van de monarchie betreft en delen dezelfde opvattingen over soevereiniteit, zo vertelde een van mijn contacten me.”

Aan Charles’ zijde

“Samen praten over de toekomst van het land en over hun toekomstige rol heeft hun band alleen maar versterkt”, vertelt een andere royal insider over Charles en William. Volgens Kate Nicholl is het geen toeval dat de prins van Wales aanwezig was op het moment dat Charles officieel tot koning werd uitgeroepen. “Hij zal vaak aan zijn vaders zijde staan, gok ik, tijdens belangrijke momenten zoals de opening van het parlementaire jaar en tijdens staatsbanketten.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Royal Family (@theroyalfamily)

De Windsors zelf willen ook benadrukken dat het koningspaar én de Waleses nu samen de kern van de monarchie vormen. “Die foto van de King en Queen Consort en de Prins en Prinses van Wales die onlangs door het paleis werd gedeeld, was een heel duidelijk beeld van hoe de moderne monarchie en de regeerperiode van King Charles eruit zal zien”, meent Nicholls. Een klein, maar ijzersterk koningshuis, dát staat in ieder geval vast na al die telefoontjes.

Bron: People | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws