Column Ella: ‘Ligt het aan mij of worden celebs steeds braver?’

'Gelukkig hebben we Mariah Carey nog.'

Ligt het aan mij of worden celebs steeds braver? Oké, we hebben Armie Hammer, beschuldigd van verkrachting en kannibalisme. En Ezra ‘Messsias Complex’ Miller die zich blowend en paranoïde van schandaal naar schandaal knokt. Armie heeft zoveel geflikt dat hij járen brommen verdient, Ezra zou vermoedelijk baat hebben bij pillen, therapie en afkicken (en dan alsnog jaren brommen, graag). Ik mis de minder heftige tijd van Paris Hilton en Lindsay Lohan.

Snollebollekes die wild en meeslepend shopten, seksten en feesten, om dronken tussen de yucca’s in slaap te vallen (Lohan). Het was niet chic, maar wel vermakelijk, vooral omdat ze op hoge toon bleven beweren dat niets wat hen overkwam hun schuld was.

Cara Delevingne was veelbelovend als wispelturige starlet die met haar vriendin opzichtig seksbankjes kocht. Maar die lijkt inmiddels mentaal in de knoop te zitten en dan is het niet meer geestig, maar zorgelijk.

Ik mis Taylor Swifts lef om zich te revancheren: wie haar iets flikte, kon rekenen op een Wraak Song waarmee ze de ander terugpakte én miljoenen verdiende. Altijd verfrissend als iemand niet in de slachtofferrol kruipt. Of Ariana Grandes ego: hoe ze zich na een optreden naar de kleedkamer liet dragen, omdat ze echt geen stapje meer kon verzetten. Of Christina Aguilera die een presidentieel politie-escorte van het vliegveld naar haar hotel eiste, terwijl echt niemand haar herkende.

Dat hilarische narcisme – waarmee we tevreden konden constateren dat het bij ons nog best wel meeviel – waar is het gebleven? Gelukkig hebben we Mariah Carey nog, om de hertogin van Sussex een bibberlip te bezorgen door haar als diva te bestempelen. Laat het aan Mimi over om later te zeggen dan het een complimént was, met een blik die duidelijk maakte dat er maar één diva is en dat is zíj.

Wie geven er verder sjeu aan Hollywood? Misschien genderfluïde knappers als Harry Styles en Timothée Chalamet, die door het leven gaan als Gucci-commercials uit de seventies? Of Alien Goddess Tilda Swinton, met dank aan haar weird & wonderful fashionmomentjes?

Enter zangeres Grimes. Ik kan geen mopje van haar nazingen, maar haar zoon doopte ze e X Æ A­12 (Ex Ash A Twelve) en haar dochter heet Exa Dark Sideræl Musk (“Maar we noemen haar Y”). Dat is genoeg om me van de bank te laten rollen van het lachen (en diep medelijden te hebben met die kinderen). Grimes is verder van mening dat de aarde slechts vierduizend jaar oud is en dat dinosaurussen door God op de wereld zijn gezet om ons in de war te brengen. Verder werkt ze aan een ‘experimentele religie met meerdere goden’ waarvan ze zelf de oppergodin wil worden. Gezien het feit dat Elon Musk, de vader van haar bloedjes, Mars wil koloniseren, kunnen we met dit stel nog járen vooruit. Yay!

Tekst: ELLA VERMEULEN | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws