Kroonprinses Victoria & kroonprins Haakon: een Scandinavische samenwerking

Een teamuitje voor collega-troonopvolgers!

Lees ook

Leuk, zo’n groepsreisje voor collega-troonopvolgers! Kroonprinses Victoria van Zweden en kroonprins Haakon van Noorwegen besloten deze week eens sámen naar het buitenland te gaan.

Dat de banden tussen de Zweedse en de Noorse royals ijzersterk zijn, wordt maar weer eens duidelijk deze week. De Bernadottes en de Glücksburgs zijn ‘buren’, collega’s én op meerdere manieren familie van elkaar. Dat ook de nieuwe generatie de Scandi-samenwerking voortzet, maken kroonprinses Victoria en kroonprins Haakon glashelder.

Haakon en Victoria krijgen een rondleiding op de vuilnisbelt. Of officieel: bij de Kitengela Waste Management Entrepreneurship Hub. Beeld: BrunoPress

De Zweedse en de Noorse troonopvolgers trokken samen naar Kenia voor hun werk bij de Verenigde Naties. Haakon zet zich in voor de VN op het gebied van ontwikkeling, Victoria richt zich op duurzaamheid.

Beeld: BrunoPress

Net als koningin Máxima weleens doet, gingen de kroonprins en kroonprinses op veldbezoek voor de VN. Ook ontmoetten ze een aantal vertegenwoordigers van de Keniaanse overheid en van de Verenigde Naties. Lieftallige echtgenoten prins Daniel en kroonprinses Mette-Marit bleven thuis.

Victoria en Haakon in traditionele Massai outfits. Beeld: BrunoPress

Maar deze twee vormen wat ons betreft ook een leuk duo. Hun vriendschap bevestigden Victoria en Haakon, verre achterneef- en nicht van elkaar, eerder al door te laten weten dat ze samen weekendjes weg gingen. Ook zijn ze de peetouders van elkaars kinderen. Genoeg om over te praten, bovendien: een toekomst op de troon, het opvoeden van prins(es)jes, het werk voor de VN, het onderhouden van een paleis, wellicht wat roddels over de rest van de Europese adel… you name it. We vermoeden dat er meer van zulke efficiënte en gezellige teamuitjes volgen!

Bron: Royal Central, Blauw Bloed | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook