Dit is de hartsvriendin van koningin Máxima

Van de kleuterschool in Argentinië tot aan de adellijke kringen van Nederland: Máxima en Samantha zijn onafscheidelijk.

Koningin Máxima had vroeger nooit kunnen bedenken dat haar leven er nu zo uit zou zien. Ze heeft op veel verschillende plekken ter wereld gewoond en leidt een compleet ander leven sinds ze Willem-Alexander heeft ontmoet. Maar één ding is altijd hetzelfde gebleven: haar hechte vriendschap met Samantha Deane. 

Vanaf de kleuterschool…

Met een gigantisch drukke baan en gezinsleven is het niet makkelijk om vriendschappen te onderhouden. Koningin Máxima heeft een aantal vrienden in haar leven, maar Samantha steekt er met kop en schouders bovenuit. De hartsvriendinnen gaan way back en hebben alle belangrijke momenten in elkaars leven gedeeld.

Terug naar het begin. Máxima en Samantha leerden elkaar kennen op de kleuterschool in Argentinië. Het was meteen dikke mik, al helemaal toen ze beiden naar de Northlands School gingen. Daarna scheidden hun wegen. Samantha vertrok naar Engeland, terwijl Máxima in New York en Brussel heeft gewoond. Toch hebben ze al die tijd contact gehouden.

…tot aan de Nederlandse adel

Hoewel hun levens er nu heel anders uitzien, zijn de twee zijn nog altijd hartsvriendinnen. Samantha was getuige op de bruiloft van Willem-Alexander en Máxima en is de meter van prinses Amalia. Samantha is inmiddels ook getrouwd met een Nederlander, die ze via haar hartsvriendin leerde kennen. In 2004 gaf ze het jawoord aan Willem Frederik van Welderen baron Rengers, een goede vriend van de koning.

Veel foto’s van Samantha hebben we niet, maar ze is onder andere te zien in deze video als peetmoeder van prinses Amalia. Ze is de dame met de bruine hoed die je op 4:48 tussen Willem-Alexander en Máxima in ziet staan.

Samantha werkt als binnenhuisarchitecte en woont in Londen. Ondanks de afstand hebben Máxima en Samantha veel contact. Het moge duidelijk zijn: Máxima en haar hartsvriendin zijn er voor elkaar door dik en dun!

Uit Beau Monde Archief | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws