Smullen: dit is het recept voor Bea’s favoriete taartje

Royal snack time!

Een moeder met Argentijnse roots, een dochter die in Wales studeert, en natuurlijk de Hollandse keuken: het is ongetwijfeld een gevarieerd smullen bij de Oranjes. Voor prinses Beatrix schijnt één recept in het bijzonder favoriet te zijn.

Zoete lekkernij

Volgens Delicious is de schwarzwalder chocotaartje het lievelingstaartje van de prinses. Dus ben je nog op zoek naar een nagerecht voor de feestdagen?

Ingrediënten

Voor vier taartjes

Voorbereiding: 25 minuten – Oven: 15 minuten

  • 160 g pure chocolade in stukjes
  • 160 g boter in blokjes
  • 2 eieren + 2 eierdooiers
  • 75 g fijne kristalsuiker
  • 30 g bloem gezeefd
  • 240 g amarenekersen op siroop, uitgelekt, siroop opgevangen
  • cacaopoeder om te bestrooien
  • vanille-ijs voor erbij
  • Ook nodig: 4 muffinvormpjes van 250 ml, ingevet

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Leg op maat geknipte rondjes bakpapier op de bodem van de vormpjes.
  2. Smelt de chocola met de boter au bain marie in een hittebestendige kom die je op een pan met zacht kokend water zet (zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt) en roer glad. Laat iets afkoelen.
  3. Klop intussen met de mixer op hoge snelheid de eieren en eierdooiers met de suiker licht en romig. Spatel het afgekoelde chocomengsel erdoor en schep dan voorzichtig de bloem erdoor. Vul de vormpjes voor de helft met het beslag en leg in elk vormpje drie kersen. Verdeel de rest van het beslag erover.
  4. Bak de puddinkjes 13-16 minuten of tot de bovenkanten stevig aanvoelen en de randjes iets loslaten van de vorm. Vanbinnen zijn ze dan nog een beetje vloeibaar.
  5. Neem uit de oven, laat 5 min. afkoelen in de vormpjes en keer voorzichtig op voorverwarmde borden. Bestrooi met cacaopoeder en verdeel de rest van de kersen erover. Serveer met vanille-ijs en sprenkel de opgevangen siroop erover.

Bron: Delicious | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws