Miss Nederland Ona Moody klaar voor Miss Universe

Veel succes, Ona!

Maandenlang bereidde ze zich hierop voor en nu is het zover: Miss Nederland Ona Moody vertrekt 4 januari naar New Orleans voor de Miss Universe-verkiezing. Op 14 januari zal ze daar ons land vertegenwoordigen en het opnemen tegen negentig andere landen.

Voorbereidingen

In september werd Ona Moody gekroond tot Miss Nederland 2022. Sindsdien heeft ze niet bepaald stilgezeten en bereidde ze zich voor op haar Miss Universe-deelname. Dit deed ze onder meer door zich te focussen op presentatieworkshops, catwalktrainingen, het samenstellen van haar national costume, interviews geven en fotoshoots doen.

Maar dat is niet het enige waar Ona zich de afgelopen maanden op richtte en zal blijven richten. Zo stond goed voor zichzelf zorgen bij Ona hoog in het vaandel. Want ook dat is essentieel als ze straks stralend en zelfverzekerd op het podium wil staan. Ze zorgde onder meer goed voor zichzelf door huidverbeterende gezichtsbehandelingen bij haar huidcoach te ondergaan.

The 71st Miss Universe Competition

Op 4 januari vertrekt Ona om 12.00 uur naar Amerika om zich daar verder voor te bereiden op de Miss Universe-verkiezing op 14 januari. De officiële Miss Universe-competitie vindt plaats in het New Orleans Ernest N. Morial Convention Center in Louisiana (USA). Maar voordat het zover is, vinden er nog twee andere shows plaats.

Op woensdag 11 januari 7PM lokale tijd (12 januari 2.00 uur, Nederlandse tijd) vindt de Preliminary Competition plaats. Dit is een belangrijke voorronde waarin de jury alvast bekijkt wie er in de eventuele top 16 komt. In deze competitie komt de swimwear- en galaronde voorbij.

Aansluitend op de Preliminary Competition vindt de National Costume show plaatst. Tijdens deze show zal Ona in een prachtig, nationaal kostuum – dat door niemand minder dan Miss Pearl Couture is ontworpen – voor de dag komen. Het National Costume van Ona staat in het teken van de stroopwafel. Hoe leuk!

Finale volgen

De grote finale van de Miss Universe-verkiezing vindt zaterdag 14 januari plaatst om 7PM lokale tijd. In Nederland is de drie uur durende show te volgen in de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 januari vanaf 2.00 uur. De show is te volgen via een livestream op het YouTube-kanaal van Miss Universe, en op de socials van Miss Nederland vind je leuke updates.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ona Moody (@onamoody)

Op 4 september 2022 won Ona Moody de finale van Miss Nederland. Tijdens een grote finaleshow in Hilversum nam ze het op tegen negen andere prachtige jonge vrouwen. Hoewel alle dames zich van hun beste kant lieten zien, sleepte Ona de felbegeerde titel Miss Nederland 2022 in de wacht. “Ona is sophisticated, classy, straalt zelfverzekerdheid uit en laat zien dat ze het onder controle heeft. Een natural beauty from the inside out die de kroon met trots zal dragen”, luidde het juryrapport. We wensen je heel veel succes in New Orleans, Ona!

Bron en beeld: Miss Nederland

Laatste nieuws