Baby Romanov viert kerst in januari op schoot bij de groothertogin

Daar is Baby Romanov weer!

Het gaat er daar in Rusland een beetje anders aan toe bij de keizerlijke familie dan hier bij ons eigen koningshuis. Zo is een groot verschil dat óns koningshuis daadwerkelijk een troon heeft, waar de Romanovs… afijn. Vergane glorie of niet: de Romanovs zijn niet vies van een beetje overdaad en weelde, en daar zijn wij dan weer gek op.

Fotoshoot

Zo gaat een goed deel van het Romanov-budget op aan fotosessies van de nazaten van eens zo prominente keizersfamilie. Terwijl andere koningshuizen de geboorte van een nieuwe erfgenaam met één kiekje wereldkundig maken, kregen we vanuit Rusland een hele serie met foto’s, en ook voor een fotoshoot na de doop werden kosten noch moeite gespaard.

Inmiddels is het in grote delen van de wereld januari en hebben we onze wijntjes, kerstbomen, en sierverlichting weer opgeborgen. Ook dát gaat echter anders bij de Russen – en er is weer budget voor een fotograaf geregeld om het met de hele wereld te delen.

Kerst in januari

In bepaalde delen van de wereld, waar men nog uitgaat van de Juliaanse kalender in plaats van de Gregoriaanse, wordt Kerstmis namelijk op een andere dag gevierd. Dit geldt vooral voor volgelingen van de Oosters-Orthodoxe kerk, waar uiteraard onze favoriete keizersfamilie ook onder vallen.

Zij eten hier wel een kléin beetje van twee walletjes aangezien we eind december ook al kerstige kiekjes van de familie te zien kregen. Afijn, wij klagen niet, maar focussen liever op de kleine spruit die in al deze foto’s de hoofdrol speelt.

baby romanov kerst
Beeld: Brunopress

De jongste Romanov-telg lijkt niet bijster veel zin te hebben in een uitgebreide fotosessie met zijn grootmoeder…

romanov baby oma moeder
Beeld: Brunopress

…maar met een beetje liefde en aandacht van zijn moeder heeft de kleine Romanov er al meer schik in.

‘Troonopvolger’

Op 21 oktober verleden jaar zag het jongste lid van de Romanov-dynastie het levenslicht. Op de website van de Romanovs werd het heuglijke nieuws gedeeld in een kort persbericht en kregen we direct de juiste aanspreekvorm van de kleine man te horen. “Onze kleinzoon zal Zijne Doorluchtige Hoogheid Prins Alexander Georgievich geheten.” Was getekend, H.K.H De groothertogin.

Wij pakken voor de gelegenheid nog een overgebleven kerstwijntje erbij en vieren gewoon op afstand gezellig mee met de Romanovs. Een natie aan hun voeten hebben ze misschien niet, maar een excuus om te wijnen, grijpen we graag aan. Proost, en nog een vrolijk kerstfeest!

Bron: Beau Monde Archief | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws